Ja iscedim prskalicu do zadnje kapi i opet ostane pola rezervoara pene. Znači nije mi problem pena od lepka koji stavljam za naredno punjenje, već pena iz prethodnog punjenja. Kako punim rezervoar vodom, tako ona istiskuje penu iz prethodne ture napolje, curi po prskalici i to mi užasno smeta.
Danas sam u ataru zastao da vidim novu Agromehanikinu prskalicu 1000l sa 12m granama sa hidrauličkim sklapanjem. Baš mi se sviđa taj sistem, jeste da ja nemam ni blizu potrebe za takvom prskalicom, al' da je dobra - dobra je... Čovek je baš punio prskalicu vodom iz cisterne i ja ga pitam kako oni izlaze na kraj sa penom - kažu da je rezervoar taman toliko veći od 1000l da ima gde pena da stane. Ispričam mu ja za trik sa naftom, i čovek me posavetuje da to ne radim jer kaže da nafta štetno deluje na gumice u prskalici.
Inače, juče debatujemo ja i moj komšija, i on kaže da Agromehanika nema varijantu vučeće prskalice sa hidrauličkim 15m granama, već samo ručno sklapanje, a ako se insistira na hidraulici onda ima samo varijanta sa 12m granama. Da li je to tačno, tj. da li stvarno ne postoje Agromehanikine 15m grane sa hidrauličkim sklapanjem?