paorpaor
Član
200 dinara je pivo ipo u kafani. Recimo da imas 20 dizni to ti je ni 35 eura skuplje, ili negde oko 30 piva (6-7 izlaska sa drustvom ili tome slicno).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kojih 20 dizni,kod nas je maksimalna prskalica sa 16 dizni i to je problem koliko su neravne njive.Mislim da je bolje za te pare da kupim deci nesto da obuku nego baciti 30 eura za prskalicu koju zakacim tri puta godisnje za 2 ili 3 hektara a nekad ni toliko.Ko ima dosta da radi isplati se a i sam bi u tom slucaju kupio skuplje.
A tebi je sprdnja sto imam dvoje dece i sto im sve treba a ja nemogu da im priustim sa 3 hektara zemlje.Ako ti imas mnogo vise nemoras da se podsmevas sirotinji iz Srbije.
Injektorske dizne nisu ni pomodarstvo ni proseravanje! Koji nisu probali tako se teše,a koji probaju,neodvajaju se od njih
Prijatelju moj i kad se prskalo sa metalnim moravama bilo je prinosa kao sada,a i boljih.Izgleda da pokušavamo da u svemu pratimo zapad što se kupiti može ali nas jebe da proizvedemo koliko oni.
A za internet 15 eura mesečno se nađe?Pričaš gluposti.Kojih 20 dizni,kod nas je maksimalna prskalica sa 16 dizni i to je problem koliko su neravne njive.Mislim da je bolje za te pare da kupim deci nesto da obuku nego baciti 30 eura za prskalicu koju zakacim tri puta godisnje za 2 ili 3 hektara a nekad ni toliko.Ko ima dosta da radi isplati se a i sam bi u tom slucaju kupio skuplje.
nisu one baš tako skupeI kad zakačim negde u zemlju i izgubim tu keramičku onda moram da prečučim dva dana na njivi i da je tražim kao prsten zlatni.Ovako ove za 50rsd i udri mMile u šargije.Nije se desilo da zbog dizne ne uspe prskanje.Poljoprivreda postala pomodarstvo i opšte proseravanje po selu,opštini,okruzima....
Da,ali u podrucju banata gde stalno duva vetar,one su neophodne za bilo koga ko iole radi i ko iole vodi racuna o ucinku te iste hemije...evo primera:vetar duva,mora se danas poprskati,sutra npr pada kisa i predvidja se takav period gde nece biti moguce raditi...a usev ne moze da ceka-odemo prskati,a covek pored nas prska,obicne dizne,hemija kovitla svuda okolo,ucinak upitan-dok kod nas od sveg vetra samo blago napravi luk i gubitci su minimalni naspram obicnih.nekad i sami znate koliko moze da kosta hemija po kj(i sve ce vise da kosta) i zaista ako jedno prskanje po vetru ne uspe,ili napola uspe-za cenu te"bacene" hemije moze se opremiti prskalica istim tim diznama.i neko gore napisa da ko jednom predje na dizne za vetar,tesko(nikada)se ne vrati na obicne.Prijatelju moj i kad se prskalo sa metalnim moravama bilo je prinosa kao sada,a i boljih.Izgleda da pokušavamo da u svemu pratimo zapad što se kupiti može ali nas jebe da proizvedemo koliko oni.