Prskalice

Probaj smanji pritisak u membrani recimo na 1 - 1,5 bar, to ti je za pocetak naj bezbolnije...

Уколико је пумпа исправна, може бити неколико узрока:
- неисправна мембрана у ваздушној комори пумпе,
- недовољан број обртаја прикључног вратила трактора,
- неисправан регулатор притиска.
Иначе, притисак у ваздушној комори пумпе треба да буде једнак радном притиску, када су радни притисци 2-5 бара (колико и треба да буду када се ради са прскалицама).

Kolega sve je novo na prskalici, sve membrane, ventili, regulator, sve sve sve.
Jedno je tlak u zračnoj membrani upitan.to sam stavio na 2,5bara.

Ako vec postoji uputstvo za upotrebu, nije mi jasno zasto se ne procita i ne postupa po njemu. Sigurno su to uputstvo napisali ljudi koji su napravili pumpu, prskalicu, koji imaju vise od jedne prskalice iskustva.

Ako se dobro sećam na pumpi od RAU prskalice je pisalo od 4 do 6 bara. Tako sam i ja duvao(prilikom zamene membrane) na nekih 5 bari jer prilikom skidanja spadne malo pritisak i onda bude oko 4 bara. A da se ovde nebi licitiralo kako je napomenuo Paoprpaor sigurno postoji uputstvo i prema njemu postupiti.

Ako vec postoji uputstvo za upotrebu, nije mi jasno zasto se ne procita i ne postupa po njemu. Sigurno su to uputstvo napisali ljudi koji su napravili pumpu, prskalicu, koji imaju vise od jedne prskalice iskustva.

danas sam nasao na internetu taj podatak za pritisak.jer ja sam takav da ipak pitam ostale koji rade već par godina sa tim prskalicama da duvaju na 2,5 bara. Tako da nisam bas da postupam prema teoriji, vec po praksi.
Mada svaka pumpa radi na drukcijem sisetmu, mozda su neke osjetljive na visoke pritiske, ko zna.

Pazi, 540 o/min je maximalan broj okretaja na kojoj pumpa radi. Ako je pumpa doba i dovoljnog kapaciteta dosta je i 350 o/min.

Hvala svima koji su pomogli i doprinjeli svojim iskustvom da osposobim tu prskalicu.
Dakle,provjerom tlaka u zračnoj membrani bilo je 2,5 bara sa mojim manometrom kojeg koristim kod kuće,na benziskoj je bilo naduvano na 2,6 bara.
Višak zraka sam ispustio(1,5 bara),nalijao cca 30 l vode za probu i gle čuda! MLAZ VIŠE NE TREPERI,KAZALJKA NA MANOMETRU NE TREPERI TEST JE USPIO.
drugi tjedan ću ju probat iskalibrirati i javim rezultate.
hvala svima još jedanput.
P.S ona konstantacija o omjeru 1:3 je ISPRAVNA!
Tako da svi koji mislite i radite po svome ili na principu rekla-kazala kao što je bio slučaj kod mene je NEISPRAVNO!

- - - - - - - - - -

na pumpi je sve živo zamjenejno i pumpa je ispravna,samo kaj jo je kapacitet 50L tako da bez 540 o/min mislim da nebi bilo dobro,to mislim ,možda bi,moram se malo paozabaviti sa njom. :)
ipak je nedjelja danas,ali da nisam išao isprobati ovo što smo raspravljali,mislim da još jednu noć nebi mogao spavati.

Odradio sam i ja sistem kopiranja kao što je Kish.Uopšte mi se ne sviđa.Nema tu ni K od kopiranja terena.Imam utisak da su krila prelaka da bi to radilo.

Pa opruge koje umiruju još nisam stavio ali mislim da je težina krajeva krila mala.Pošto ću na krajeve krila raditi neke distancere i montirati možda će i biti dobro.

Nazad
Vrh