Bobo
Član
Da, traktor ide po njivi pod nakim nagibom i cijela njiva je pod tim nagibom a krila zele zadrati horizontalan polozaj, sto onda? Onda "popravis" teziste krila preko tog cilindra da ne moras izlaziti napolje i mrdati po spanerima...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zato u mom slucaju(i kod clana zeljko025) postoje opruge,koje se ne vide.Spajki , kako nema potrebe za prinudnom regulacijom , Bobo je rekao na nagnutom terenu , tu je valjda jasno da je niveliranje bolje da je zakočeno .
Druga stvar , ispravite me ako griješim , ako se isključi jedno krilo trebalo bi da su krila idalje u ravnoteži jer ono koje radi je teže za tečnost u njemu ali ujedno ima i potisak prema gore , ili nije tako ako je i drugo krilo puno ?
Kada radim na jako nagnutom terenu tada zakljucam kopir da ne bi radio vec da ostane u ravni sa terenom da mi jedan kraj ne bi kacio za zemlju.Ja sam pokusao sa koleginom prskalicom koja ima takav hidraulicni cilindar da radim i meni se licno to ne svidja.Nemam vremena da gledam u soju koja je sejana na 50cm,u krajeve grana prskalice da ne kace zemlju,da se zezam sa hidraulikom i to sve pri nekih 8-10km/h.Moje misljenje je da ne treba nista komplikovati ako moze da bude jednostavno i funkcionalno sa upotrebom ciste mehanike i gravitacije u ovom slucaju.
Bice distanceri na oba kraja krila,koja ce to delimicno zaustaviti i koji nece dati da se krila toliko klate.Kako misliš da zaustaviš to klaćenje?