Malo kasnim sa odgovorom ali ipak:Ako je prskalica sa hidr.otvaranjem krila,konstrukcija krila je jaca, samim tim i teza,
dva hidraulicna cilindra za otvaranje i mozda jos jedan za podizanje i spustanje grane,sve to ima odredjenu tezinu koja se nalazi dosta daleko od traktora.Mi smo kupili lesko prskalicu sa hidr.otvaranjem krila od 1000 litara.Rus 820 da bi sa njom radio mora imati napred najmanje 450 kg tegova jer se sa 200 kg dize prednji kraj.U radu kad je puna hoce malo da zanosi rusa pa vozac mora jako,jako paziti kako vozi,dok je sa CASE -om 105 sasvim druga prica.Tragove u njivi ostaju cime god da se radi,s tim da su kod teze prskalice naravno malo dublji.Za prskalicu od 1000 lit sa mehanickim sklapanjem grana (15m) dovoljan je Rus sa 200 kg tegovima napred.I mi smo razmisljali o vucenoj prskalici ali posto imamo dosta parcela manje povrsine odlucili smo se ipak za nosenu prskalicu zbog lakseg manevrisanja i manje gazenja useva prilikom okretanja u njivi.Naravno ako mi ova prskalica postane "mala" sledeca ce biti sigurno vucena od 2200 litara koju moze i traktor manje snage vuci(rus 82).Koliki je traktor potreban za nosene prskalice od 1500-1800 litara?135-165ks?Ima li smisla i rentabilnosti sa njima prskati?