Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 251 68,6%
  • Ne

Glasovi: 115 31,4%

• Ukupno glasača
    366
Treba pregovarati i za ostalo što se uvozi a ne samo mleko. Ne daj Bože da dođe do nekog većeg rata u svetu naši rafovi će biti prazni jer se zbog uvoza sve manje povrća proizvodi. O tome niko ne misli .

Не придај значај провокацијама.
Узгред, шта је то "ћаци"? Нема те речи у речнику.
Ne daj Bože da dođe do nekog većeg rata u svetu naši rafovi će biti prazni
Ако се секираш због рата то је ОК а ако се бринеш због празних рафова, не брини. Ти празни рафови ће да напуне твој ћуп злата за време рата.

Ne kažem da si ti, niti da nisi, samo, evo:

ĆACI = nepismeni, nekritični pristalica vlasti / SNS-a / Vučića
→ botovi, „plaćenici“, ljudi koji slepo podržavaju režim, „maloumni mulovi“, oni koji „ne razlikuju đ i ć“, simbol neznanja i servilnosti.

Ovo kaže Grok AI

Poslednja izmena:
Šta će na ovoj listi Kuč Kragujevac kad su oni pod stečajom i duguju nam teške pare ima 2-3 god.
И ја сам то чуо. Како ли су дошли у такву ситуацију кад су имали добре производе и добру продају а ето и вама нису плаћали ажурно (значи бесзкаматни обртни капитал)?

Njima na prag na pregovore... eeeee svake godine u prvi razred.. Nek dodju u stalu neku da se odrade pregovori kako dolikuje, na mestu o kome se pregovara. Lako je biti vladar iz dvora, izadji u narod pa budi vladar ako si pravi !
Ne znam zasto su otisli kod njih na noge, kad je juce u mrcajevcima dogovor bio da se nigde ne ide

везано за тему око млека. И у Енглеској исти проблем,увели им квоте ради вишка млека,чак до те мере да фармери морају да откупе те квоте и са шансом да литра млека буде један пени.
Једноставно проблем је кондиторска индустрија се пребацила на палмино уље и остале отрове а сви знамо како функционише кампања против млека и млечних производа.

Значи без заштите државе кроз царине,акцизе и законе биће велики проблем.

Ako mogu ovde da pitam. Samo da me neko ne razume pogrešno. Kapiram da su mlekari u ogromnom problemu, mnogi stavljaju katanac jadni.

Pitam iz neznanja samo.

Zašto se ne proizvodi mnogo više sira i prodaje po 300, 400 dinara? Pa bolje i to nego prosuti mleko. Ili ne ide tako? Sir u BG na pijacama ko zlato (700-800rsd), a mleko se prosipa.

Verovatno nije to tako kako mi izgleda, jer bi ljudi to i radili, nisu glupi, al ajd neko ko se razume da objasni.

Hvala.

Ako mogu ovde da pitam. Samo da me neko ne razume pogrešno. Kapiram da su mlekari u ogromnom problemu, mnogi stavljaju katanac jadni.

Pitam iz neznanja samo.

Zašto se ne proizvodi mnogo više sira i prodaje po 300, 400 dinara? Pa bolje i to nego prosuti mleko. Ili ne ide tako? Sir u BG na pijacama ko zlato (700-800rsd), a mleko se prosipa.

Verovatno nije to tako kako mi izgleda, jer bi ljudi to i radili, nisu glupi, al ajd neko ko se razume da objasni.

Hvala.
Nemoguće

Pitam iz neznanja samo.

Hvala.
Nemoguće je usiriti 200,300,500 litara mleka dnevno ukoliko nemate mašine za kuvanje i uz sav posao oko krava. Mi smo uspevali da usirimo 40-50 l, a ostatak prosipali i tako 5 dana. Prosuli smo oko 1000 l.

Ja bih pre pregovora dao test vladinim pregovaračima, ko ga reši može da pregovara, ko ne reši nema šta da se pita i odlučuje. Pitanja u testu da budu tipa npr. koliko vremena treba da bi se obnovio fond krava od 100.000 na 1.000.000. Jer imam utisak da dobar deo populacije na problem poljoprivrede ne gleda kao stratešku granu privrede i kao strateške proizvode, već zamišljaju da je ta proizvodnja kao u fabrici na drugme, kad nema računa za proizvodnju isključi prekidač, kad ti zafali proizvoda uključi prekidač i proizvedi npr. mleko.

И ја сам то чуо. Како ли су дошли у такву ситуацију кад су имали добре производе и добру продају а ето и вама нису плаћали ажурно (значи бесзкаматни обртни капитал)?
Ceo karambol sa mlekom u našem kraju je nastao upravo zbog njih. Nama su ostali dužni oko 500 000 din. još iz 2023 god. Otkupljivač koji je vozio za njih ispao iz koloseka(prevozio oko 15 t.) i na kraju prestao da otkupljuje a druge mlekare nisu htele da nas prihvate jer su i one bile u problemu sa viškom.

Zar stvarno neko misli da je njima u interesu poljoprivreda? Kad kazem poljoprivreda mislim na sve grane!
Mozda i jest neki deo ove grane odakle mogu napuniti svoje dzepove a ne u interesu i zarad neke zarade ili cak opstanka poljoprivrednika!
Isto je i u privredi i u svemu ostalom.
Ako imaju intersa bave se time ako nemaju moze propasti sve, boli ih ona stvar!

Pitam iz neznanja samo.

Hvala.
Evo da pribam ja da ti odgovorim mi smo sa preradom mleka poceli pre26 godina posle isto ovakve krize. Kao prvo treba tu cela porodica da se angazuje jer treba i sa kravama raditi posle to prerediti i najvaznije i najteze posle to prodati.Ali u svakom slucaju je to isplativo jer nije svejedno dali dobijes 70 ili120 dinaraza litru mleka. i sto je najvaznije u ovakvim sitiuacijama ne zavisimo ni od mlekare ni ministarstva samo o nama zavisi sve.

Nazad
Vrh