Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 251 68,6%
  • Ne

Glasovi: 115 31,4%

• Ukupno glasača
    366
Teško idu i sirevi.Jedan drugar nosi godinama sireve na pijacu, trenutno na stanju ima oko 2t sira, morao je da napravi minusnu komoru i skladišti da ga ne bi bacao.Nema veliku proizvodnju mleka, sir mu je sporedna ponuda uz kolače, torte i ostalo.
Oni koji imaju 200 i više litara dnevno ne znam šta mogu da rade, i sam spadam u tu grupu...

vladinim pregovaračima, ... koliko vremena treba da bi se obnovio fond krava od 100.000 na 1.000.000.
Гарант мисле да ће да скрате циклус ако крену да музу крмаче.

Што се тиче оних који просипају млеко мислим да то раде на погрешном месту. Ако ћеш већ да просипаш паркирај испред супермаркета па точи народу џабе. Па сутра опет и прекосутра... па да видим дал' ће да спусте цене да би повећали продају. А не, одем у недељу у Лидл да купим јогурт, сир, павлаку (рачунам прате ситуацију, ниже цене) кад оно повећање 8-10%o_O.
Бем ли га, да су млекомати јефтинији у Београду би могло да се постави једно 10.000 па ћу по истој цени пре да купим пуномасно него обрано млеко.
Па напали и са негативном пропагандом око афла токсина, па смислили да није здраво пити кафу с'млеком (а ја одрастао на белој кафи) а народ (мозга испраног разним ријалитима) се прима к'о млад мајмун.

Delili su ljudi pa im magarci poslali inspekciju...nakardni smo sačuvaj Bože.
Пази кад ми је то одмах пало на памет! По систему: како би противник реаговао?
И шта им је инспекција написала у записнику? На који члан ког закона су се позвали?

Hvala. A koliko ide dobrog mleka za 1kg dobrog sira?
Uvek sam računao 5 litara mleka, 1 kg sitnog sira...Presovanog, ono, što se kaže negde, "u velijama", slanog, bude manje...
Dok sam se time bavio, deo sira prodavao od kuće, deo nosio u jednu Pekaru, a deo otkupljivala jedna žena iz susednog sela pa preprodavala...
I opet se vratio predaji mleka otkupljivaču, manje para, ali mnogo manje muke...
Na kraju, prisilno, "oslobodili" me goveda...
Ne žalim, vidi ovo, i posle 12 godina kako se ne bavim mlečnim govedarstvom, slični i isti problemi u ovoj grani poljoprivrede...

Drzali su moji 6 krava pa su sirili sitni švapski 4 do 5 litara za kg sira, prodavali sir mleko ima luda dodju u 5 ujutru pokojna baba gundja ide da otvori kapiju to je ona moja jetrva luda pela bem joj mater, pa se nosilo u mlekaru zadruga otkupljivala merila se masna jedinica i dal ima vode u mleku, komsija doneo nasli rezanaca kuvani, bilo za veceru kuvani rezanaca sa mlekom pa da se ne baci visak baba nasula u kantu za predaju. Pa je bio jedan pokojni geca prodavao narodu mleko sipo vode bećar pa ga grdili zasto sipas vode u mleko kaze da ne zagori.

Kažu treba da se pasterizuje da kupiš pasterizovanu ambalažu pa tek onda da nekom daš
А колико би млекара тражила да моје сирово млеко преради у дуготрајно (њихова услуга и амбалажа). Да повежем: давно једном купим на пијаци џак шећера за -15% од сељака. Дотерао човек пун камион и продаје јефтиније. Питам шта, како? Каже, производи репу, шећерана нема да га исплати па узео шећер. Запело човеку да сервисира кредит.

Pre dosta godina nismo moglida naplatimio suncokret pa smo dobijali ulje margarin i ne znam jos sta pa se to prodavalo. Danas prodas nesto pa nista i tako,nesto se uprelavilo al si bio isplacen pa vadi oci kako znas i umes.

А колико би млекара тражила да моје сирово млеко преради у дуготрајно (њихова услуга и амбалажа). Да повежем: давно једном купим на пијаци џак шећера за -15% од сељака. Дотерао човек пун камион и продаје јефтиније. Питам шта, како? Каже, производи репу, шећерана нема да га исплати па узео шећер. Запело човеку да сервисира кредит.
A zamislite da svaki dan nosiš 300-350 l mleka u najbližu mlekaru. U čemu, kako? I kome da prodaš tu količinu svaki dan. A nema nas desetoro u kući pa da rasporedimo poslove nego troje i 60 govedi. Pri tom sin je zaposlen u firmi što znači dvoje i po. 😁

Nazad
Vrh