Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

  • Da

    Glasovi: 248 69,1%
  • Ne

    Glasovi: 111 30,9%

  • Ukupno glasača
    359
Ako bi se izborili za neku vecu cenu ista bi bila i za sve poljoprivrednike.
Sem subvencija za koje smo bili zakinuti.Mnogo priča je bilo na ovom forumu.Ali sećam se da sam jednom napisao da će mečka zaigrati i kod onih koji su nas stalno napadali i to se eto polako dešava i sada smo u istom loncu.Da su "profi" podržali hobiste,mislim da bi se danas druga pesma pevala jer hobista ima mnogo_Ovako,mogu da rade sa nama šta hoće-što i rade.Bolje je i ne čitati zaključke sa ovog zadnjeg sastanka u predsedništvu-ko je pročitao,zna oo čemu pričam.
 
Ima i drugi tekst ali su ga izgleda skinuli i sada nam plasiraju potpuno drugu priču.Jedna od konstatacija je bila da su zadovoljni što su uopšte uspeli da dogovore sastanak.Druga je bila da : Naše je da radimo na njivama a ne da se šetamo po gradovima (u tom stilu-pišem po sećanju)
 
Sve je u ovoj temi se svelo na plasiranje linkova ka tekstova koji su pisani po narudđbini, kako kome treba, Kriza nije samo u Srbiji nego je globalna i u svim životnim oblastima. Ovo je citat kako se misli i radi u Holandiji, sa linkom do izvora citata.

Da bi smanjile pogubne emisije azota, vlasti Holandije propisuju radikalno smanjenje stočnog fonda.
...
Stvar je otišla dotle da je policija najavila da će svim sredstvima razbiti blokade i da je i vojska u pripravnosti.

„Reći ću vrlo jasno – nećemo tolerisati traktore oko Shiphola“, kazala je ministarka odbrane Kasja Olongren.
...
Prošlog utorka su besni demonstranti stigli ispred stana Kristijane van der Val, ministarke nadležne samo za temu „prirode i nitrata“.

To mesto je i uvedeno početkom godine kako bi se uhvatilo u koštac sa problemom koji mori ovu poljoprivrednu naciju – previše azotnih jedinjenja koja truju prirodu. Sedamdeset odsto njih potiče upravo od stočarstva, a Vlada jedino rešenje vidi u radikalnom smanjenju stočnog fonda, što seljake izvodi na ulice.
...
bla bla bla

https://rs.n1info.com/svet/dw-ustanak-farmera-holandija-na-ivici-sukoba/

Treba dobro misliti šta će se tražiti od vlade, jer sad se ne može mnogo toga dobiti. Što se tiče na primer opcije da se ne plati porez i nadoknada za odvodnjavanje ove godine, ali bi se moglo tražiti da to bude umanjeno. Ovo za nadoknade za vodu je posebno bitno za ribnjake koji su inače u lošoj situaciji, sad ova vrućina i generalno stanje na trržištu im ne ide na ruku.

Moglo bi se tražiti i samnjenje PDV-a na semensku robu do kraja godine pa da bude i smanjenje za 5% može da pripomogne za sledeću godinu.

Ima tu prostora šta bi se moglo tražiti (a možda i dobiti), trebalo bi videti preko matičnih udruženja ili preko zadruga da se formiraju neki zahtevi i šalju.

Što se tiče blokada puteva traktorima, da budemo realni videli smo rezultate dosadašnjih blokada za prethodnih 20 godina, tako da ne treba očekivati da će to rešiti stvar. Poljoprivrednici će blokirati puteve, ostali građani će da budu nervozni do panja, a uhljebi će da za to vreme da hlade mu** u klimatizovanim kancelarijama.
 
У тексту исто пише да је намењена милијардица евра више из буџета за куповину гаса и нафте ове зиме.
Погоди ко ће то да плати? Има још и да се наљуте ако то из удружења буду питали.
Та милијардица ће бити мало кредит мало више завртања.
Ако су магацини пуни од прошле године како то да траже овогодишњи род да се одмах прода /раздужи?
Па коме то треба, ако неко чита од представника пољопривреедника из стига нека упита представнике владе.
 
Nekome se neće svideti plasiranje novog linka no šta ja treba da prepričavam kad sve lepo piše....

 
Važno je da su oni lepo ručkali posle žetvenog dana.A sve što možemo da očekujemo-samo gore,bolje biti neće.
 
Nazad
Vrh