Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
Ok Momo, to malo objašnjava ponešto.
Dali nam možeš reći kako funkcionišu nevladine organizacije na zapadu, posebno USA i Britaniji?
Odakle se na najčešće finansiraju te organizacije?

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Ukratko mogu samo. Vjerovatno se finansiraju kao i svagdje . U SADu kolko znam postoji mnostvo nevladinih organizacija koje se finansiraju iz raznih izvora. Sasvim je moguce da ih ima vise nego drugdje. Npr jedna od najvecih UN pa redom...crveni krst ,grinpis,i tako dalje i tako blize..

Nisam mislio na humanitarne organizacije nego ove antirežimske kao što rade kod nas.
Vidim da amerima nije baš pravo kada rusi malo utiči na njihov aktuelni režim, dok sa druge strane vrlo rado šire demokratiju po drugim državama.

Pa ti si napisao da u ameriki kao nevladina organizacija radi crveni krst, UN i drugi, ali imaju li oni neku sonju biserko, i tako te?
Mislim, imaju li i oni neki N1 ili pravu antirežimsku televiziju?

Pa ti si napisao da u ameriki kao nevladina organizacija radi crveni krst, UN i drugi, ali imaju li oni neku sonju biserko, i tako te?
Mislim, imaju li i oni neki N1 ili pravu antirežimsku televiziju?

Stvarno neznam nasta mislis , nisu svi humanitarni ,imas koji se bave ispitivanjem ljudskih sloboda ,korupcije ,...npr transparensi int.
Evo npr mozes pogledati listu zemalja po nivou korupcije

Ma znam da je kod nas korupcija šampionska, ali takođe znam i da su slobode na zapadu prilično ograničene.

Ako nekome trebaju informacije (u inostranstvu ili unutar drzave ) iz raznih razloga ,investicijskih, sigurnosnih , bilo kojih drugih, o npr dali su izbori bili fer , kampanje ,slobode medija,ljudska prava , birokratija , trzisni uslovi... , nece valjda pitati vladu te zemlje ? Kako drugacije da se ima realan izvjestaj osim da neka nezavisna organizacija u drzavi pravi izvjestaje sa terena ? Ko da se bavi otkrivanjem koruptivnih situacija , da nece stranke mozda ?
Sta smeta narodu (ne vladi) ,postojanje tih nevladinih organizacija ?

ne smeta niti im se djelovanje ovim zabranjuje već se uvode u poseban registar i javnost rada neprofitnih organizacija (stranih agenata kako ih ti sam definišeš) :)

"Predlog zakona predviđa i da svako istupanje predstavnika "agenata stranog uticaja" mora imati oznaku da je organizacija upisana u Registar agenata stranog uticaja koji vodi Ministarstvo pravde."

Опет питам шта је проблем да имаш ознаку агент страног утицаја ако се финансираш ван државне управе а желиш добро држави и народу.

То ти је исто када амерички амбасадор изађе и предводи педерастију јер жели добро нашем народу.
Исто као што се дичи тиме да је утицао да се наша браћа са обе стране Дрине бомбардују јер је то добро за нас.
Али за њега знамо ко га финансира јер је у амбасади америке.

Ето ја бих хтео да знам одакле новац Шутановцу и његовом центру за стратешку политику јер жели добро овом народу тако што проповеда да треба да уђемо у нато.

Ваљда не верујеш да га финансира таст из Мрчајеваца који ваљда гаји купус на ектаре :)?

Упропастисмо ову дивну тему са овим иступањем ван теме.

Stvarno neznam nasta mislis , nisu svi humanitarni ,imas koji se bave ispitivanjem ljudskih sloboda ,korupcije ,...npr transparensi int.
Evo npr mozes pogledati listu zemalja po nivou korupcije

Стварно мислиш да су ти резултати тачни?
Ко је бројао и пребројавао корупцију?
И како су пребројавали корупцију у Северној кореји?
Или у Сирији у областима које држе разноразне ал каиде?

Некада сам стварно мислио да је све то са запада праведно и исправно али сам се брзо освестио и укапирао да ако не скинеш гаће онда си балкански касапин а ако скинеш онда си фактор стабилности....

Све је то у циљу да будеш непокорни роб који је у служби западних латина...

Погледај хуманитарно право у Палестини, Либији, Сирији, Србији, Ираку...
Зашто Румунија и Бугарска немају просечну плату као Француска и Немачка?

Опет питам шта је проблем да имаш ознаку агент страног утицаја ако се финансираш ван државне управе а желиш добро држави и народу.
Problem je u smjernicama djelovanja za koje su NVO registrovane u Registru.Npr-ne može se neka NVO baviti politikom,podržavati lii finansirati nekog kandidata ili političku stranku na izborima u Srbiji ili RS ako je registrovana kao humanitarna , ekološka ili...........

Nazad
Vrh