Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
Saopstenje Udruzenja proizvodjaca mleka Sumadije i Pomoravlja i Udruzenja Nadibar

Na sastanku održanom veceras u Domu u Mrsacu odluceno je da se izadje na blokade.
Zahtevi su:

1. Momentano ukidanje nelegalnih i nezakonitih odluka o pasivnom statusu gazdinstava pogođenih poljoprivrednika.
Trazimo izmenu zakona, pravilnika i uredbi oko pasivnog statusa.

2.Smenu celokupnog Ministarstva poljoprivrede na čelu sa Ministrom Aleksandrom Martinovićem, Skupštinskog odbora za poljoprivredu na čelu sa Marijanom Rističevićem i premijera Miloša Vučevića, koji je lično garantovao sprovođenje sporazuma sa poljoprivrednicima. Takođe se traži pokretanje postupaka za materijalnu i krivičnu odgovornost svih odgovornih.

3. Podrška studentima i građanima:
Poljoprivrednici izražavaju punu podršku studentima i njihovim zahtevima, kao i svim nezadovoljnim građanima koji zahtevaju odgovornost vlasti.

Pozivamo sve kolege poljoprivrednike i gradjane kako iz Kraljeva tako i iz okolnih gradova da nam se pridruze na blokadi Ibarske magistrale, raskrsnica kod Gala marketa(skretanje za Mrsac)u petak 13. Decembra od 11h do 13h.

Srbijo podrzi mladost i one koji te hrane.

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Svakog ce ko se bude isticao protiv vlasti...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Vidi, sve je to ok "protiv vlasti".
Ali budimo realni ogromne su malverzacije. Ja sam ubeđen da nije u pitanju samo opozicija i učešće na protestima razlog za pasivan status. Budimo malčice realni....
Subvencije se uzimaju šakom i kapom na sve moguće neobrađive površine, pašnjake....
Neko je pisao ovde da nemogu dokazati malverzacije oko vlasnik, korisnik zemlje. E pa nije na njima da dokazuju, oni podnesu prijavu a tvoje je da dokažeš da nije tako.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Vidi, sve je to ok "protiv vlasti".
Ali budimo realni ogromne su malverzacije. Ja sam ubeđen da nije u pitanju samo opozicija i učešće na protestima razlog za pasivan status. Budimo malčice realni....
Subvencije se uzimaju šakom i kapom na sve moguće neobrađive površine, pašnjake....
Neko je pisao ovde da nemogu dokazati malverzacije oko vlasnik, korisnik zemlje. E pa nije na njima da dokazuju, oni podnesu prijavu a tvoje je da dokažeš da nije tako.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Ne branim malverzacije i treba ih sankcionisati, ali ima jedno veliko ALI. Nekog kazne zbog toga sto je zloupotrebio 2ha pasnjaka ili livade, a mi imamo takvih malverzacija i takvih bogacenja u drugim strukturama da su ovih 2ha igla u plastu sena. I kao slucajno odmah inspekcija kod vodja protesta ili kod ljudi sa protesta. Ili opet slucajno saobracajna policija deset puta prodje ili se parkira kao slucajno ispred kuce odredjene osobe.

Ako se nadje prekrsaj onda se valjda upozori da se greska ispravi ili vrate pare sa kamatom pa i neka novcana kazna a ne ovako drakonski da se kazne.Ja sam za to da kazna Pasivan status znaci da nemas pravo za bilo kakve subvencije, a da mozes normalno da prodajes svoje proizvode.

Da li je po zakonu da u jednoj banci imas racun i preko njega dizes subvencije, a u drugoj banci racun preko koga imas platni promet predate robe??

Nazad
Vrh