Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sad mi nije jasno bilo da osnovne podsticaje isplate po 18000 najkasnije do 1aprila a za sertifikovano seme izadje uredba najkasnije do kraja aprila i isplata za 30danaNije ni čudo šta nam rade koliko smo nepismeni. NARODE, RAČUNI SE SKUPLJAJU OD 01.08.2024. DO 31.07.2025. Prvog avgusta 2025. bi trebalo da objave poziv za prijavu računa.
Pročitaj citat ponovo i sve je jasno.Za sertifikoano seme nema ništa do 1 avgusta 2025.A za ovo što mi raspravljamo već duže vreme-nema ništa.Da li će biti i tih 10000 i to se ne zna.Jebe lud zbunjenogSad mi nije jasno bilo da osnovne podsticaje isplate po 18000 najkasnije do 1aprila a za sertifikovano seme izadje uredba najkasnije do kraja aprila i isplata za 30dana
Sent from my 2107113SG using Tapatalk
Sporazum je potpisan i tako je dogovoreno. Za ovu godinu će isplatiti 10.000 din po ha svima za seme, bez prilaganja računa. Da li je to pravično prema onima koji su kupili seme, sigurno nije...ali sigurno je dobro onima koji nisu imali račune, a takvih je većina...Koliko je ovo sve neozbiljno govori podatak da poziv za sertifikovano seme kreće od 30.04.2025 kada je prolećna setva odavno završena. Ponovo će kao ove godine navući narod na kupovinu preskupih semena kako bi semenske kuće ostvarile ekstra profit a država naplatila što više PDV-a. Kako se setva bude bližila kraju i primicao datum raspisivanja poziva opet kreće ista priča o krizi, budžetu, nemanju novca, isplati sledeće godine i svi ostali alati za laganje sa kojima raspolažu. Tu su i pojedina "udruženja" da podrže svaku odluku protiv svojih kolega poljoprivrednika i na proleće ponovo ostajemo prevareni i izurinirani kao ove jeseni.
Mozes i kukuruz sejati iz ambara,sto bi ga kupovao?Ko god hoće neka im veruje i kupuje bolesno skupa semena. Meni više ne pada na pamet kupovina sertifikovanog semena osim kukuruza što svakako moram. Dovoljno mi je ovo jednom što su me napravili budalom. Imali smo i datume i potpisane sporazume sa kojima sada možemo da brišemo nos. Malo mi je ove godine bilo štete od suše i niskih cena samo mi fale još ovi lažovi da me navlače na semensku soju od 170 dinara i pšenicu od 70 kako bi alavim semenskim kućama gurnuli što više u džep i naplatili što veći PDV.
Dobro i kažeš, što bih ga kupovao možda neću ni sejati kukuruz svakako više nemamo klimu za njega. Kukuruz je kod nas zbog suše odavno neisplativ a seme košta kao da rađa tone bisera svake godine. Prinos na kraju bude kao taj iz ambara.Mozes i kukuruz sejati iz ambara,sto bi ga kupovao?
Jeste nebitno ali kukuruz nema sorte postoje samo hibridi. Par puta sam čuo ministre poljoprivrede kako spominju "sorte kukuruza". Za njih je to ipak sramotno neznanje s obzirom na visoke funkcije koje obavljaju.Ili gledaj gde ima semenskog kukuruza na njivama, nabereš, okruniš, ofarbaš, možeš i da zapakuješ da bude sve po PS-u...
Sorta - nebitno....