Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
Računi za 2025 važe tek od 01.08.
Opet moša za prolećnu setvu za 17.000

Nije ni čudo šta nam rade koliko smo nepismeni. NARODE, RAČUNI SE SKUPLJAJU OD 01.08.2024. DO 31.07.2025. Prvog avgusta 2025. bi trebalo da objave poziv za prijavu računa.

Nije ni čudo šta nam rade koliko smo nepismeni. NARODE, RAČUNI SE SKUPLJAJU OD 01.08.2024. DO 31.07.2025. Prvog avgusta 2025. bi trebalo da objave poziv za prijavu računa.
Sad mi nije jasno bilo da osnovne podsticaje isplate po 18000 najkasnije do 1aprila a za sertifikovano seme izadje uredba najkasnije do kraja aprila i isplata za 30dana

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Ovo je isuviše zapetljano da se i Golubović izgubio ili pregovarači iznose više verzija.Kad sve to sabereš mislim da sad niko ne zna tačan redosled ko,šta kad i kako.Što se kažnjavanja tiče i dosad nisu kažnjavali.Fiktivna kazniti a porodična nagraditi.Sad kad počne prijavljivanje jednih i drugih.

Evo vam sporazum pa citajte
azWLKX3.jpeg

xSfam0B.jpeg

Sad mi nije jasno bilo da osnovne podsticaje isplate po 18000 najkasnije do 1aprila a za sertifikovano seme izadje uredba najkasnije do kraja aprila i isplata za 30dana

Sent from my 2107113SG using Tapatalk
Pročitaj citat ponovo i sve je jasno.Za sertifikoano seme nema ništa do 1 avgusta 2025.A za ovo što mi raspravljamo već duže vreme-nema ništa.Da li će biti i tih 10000 i to se ne zna.Jebe lud zbunjenog

Javni poziv za seme biće otvoren od 30.04.2025. do 31.12.2025.godine. Zahtev će moći da se predaje više puta, kao i za gorivo, a uvažavaće se računi od 01.08.2024.godine. Svaki podneti zahtev biće isplaćen u roku od 30 dana. Povraćaj će biti do 17.000 din po ha.

Javni poziv za osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji biće otvoren početkom 2025. godine i svi uredno podneti zahtevi biće isplaćeni najkasnije do 30.04.2025. godine u visini od 18.000 dinara po hektaru.

Što se tiče dogovorene isplate od 10.000 dinara po hektaru za ovu godinu, biće do kraja ovog meseca. Čekalo se samo da budu ispunjeni zakonski uslovi, odnosno da dođe do izmene Pravilnika o načinu ostvarivanja prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji i obrascu zahteva za ostvarivanje tih podsticaja.

Objavljeno u Službenom glasniku broj 87/2024 od 01.11.2024. godine:

"Izuzetno korisniku podsticaja kojem je za 2024. godinu utvrđeno pravo na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji, direktor Uprave za iste površine rešenjem utvrđuje pravo na isplatu dodatnih sredstva u iznosu od 10.000 dinara po hektaru, u skladu sa posebnim propisom kojim se uređuje raspodela podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju."

Poslednja izmena:
Stotinu puta smo čitali potpisane dokumente sa lepim najavama i datumima kada će biti objavljen poziv i isplata pa od toga nije bilo ništa. Zasto mislite da će od ovoga nešto da bude? Samo lažu i kupuju vreme čekajući da što više gazdinstava nestane kako bi sa njima nestao i bilo kakav otpor uništavanju poljoprivrednika. Tužno je postojanje fantomskih udruženja koje obilato pomažu nestanak poljoprivrednika.

Koliko je ovo sve neozbiljno govori podatak da poziv za sertifikovano seme kreće od 30.04.2025 kada je prolećna setva skoro završena. Ponovo će kao ove godine navući narod na kupovinu preskupih semena kako bi semenske kuće ostvarile ekstra profit a država naplatila što više PDV-a. Kako se setva bude bližila kraju i primicao datum raspisivanja poziva opet kreće ista priča o krizi, budžetu, nemanju novca, isplati sledeće godine i svi ostali alati za laganje sa kojima raspolažu. Tu su i pojedina "udruženja" da podrže svaku odluku protiv svojih kolega poljoprivrednika i na proleće ponovo ostajemo prevareni i izurinirani kao ove jeseni.

Koliko je ovo sve neozbiljno govori podatak da poziv za sertifikovano seme kreće od 30.04.2025 kada je prolećna setva odavno završena. Ponovo će kao ove godine navući narod na kupovinu preskupih semena kako bi semenske kuće ostvarile ekstra profit a država naplatila što više PDV-a. Kako se setva bude bližila kraju i primicao datum raspisivanja poziva opet kreće ista priča o krizi, budžetu, nemanju novca, isplati sledeće godine i svi ostali alati za laganje sa kojima raspolažu. Tu su i pojedina "udruženja" da podrže svaku odluku protiv svojih kolega poljoprivrednika i na proleće ponovo ostajemo prevareni i izurinirani kao ove jeseni.
Sporazum je potpisan i tako je dogovoreno. Za ovu godinu će isplatiti 10.000 din po ha svima za seme, bez prilaganja računa. Da li je to pravično prema onima koji su kupili seme, sigurno nije...ali sigurno je dobro onima koji nisu imali račune, a takvih je većina...
Za narednu godinu mislim da bi dobro bilo da su dali mogućnost da se tokom cele godine podnose zahtevi za seme, ali dogovoreno je da će to biti od 30.04. do kraja godine, tako je navedeno i potpisano u sporazumu. Korektno je što se uvažavaju računi od 01.08.2024.godine i što garantuju isplatu u roku od 30 dana od dana podnošenja zahteva....
Ali to su sve obećanja...da li će tako i biti...

Čime garantuju da će isplata biti za 30 dana od podnošenja zahteva? Koja je garancija da će poziv uopšte biti raspisan? Zašto se uopšte razgovara sa istima koji su nas bezbroj puta slagali i sve čine da nam što više otežaju već tešku situaciju. Po kom osnovu možemo imati trunku poverenja u njih?

nicim ne garantuju zvanicno ali imas potpis na sporazumu sa JASNO NAZNACENIM DATUMIMA kada i sta,ako prekrse nikog ne sprecava da se krene u ozbiljne proteste

pitanje je samo da li ce tada neka udruzenja tj udruzenje ponovo trgovati samo za svoje clanove

Ko god hoće neka im veruje i kupuje bolesno skupa semena. Meni više ne pada na pamet kupovina sertifikovanog semena osim kukuruza što svakako moram. Dovoljno mi je ovo jednom što su me napravili budalom. Imali smo i datume i potpisane sporazume sa kojima sada možemo da brišemo nos. Malo mi je ove godine bilo štete od suše i niskih cena samo mi fale još ovi lažovi da me navlače na semensku soju od 170 dinara i pšenicu od 70 kako bi alavim semenskim kućama gurnuli što više u džep i naplatili što veći PDV.

Ko god hoće neka im veruje i kupuje bolesno skupa semena. Meni više ne pada na pamet kupovina sertifikovanog semena osim kukuruza što svakako moram. Dovoljno mi je ovo jednom što su me napravili budalom. Imali smo i datume i potpisane sporazume sa kojima sada možemo da brišemo nos. Malo mi je ove godine bilo štete od suše i niskih cena samo mi fale još ovi lažovi da me navlače na semensku soju od 170 dinara i pšenicu od 70 kako bi alavim semenskim kućama gurnuli što više u džep i naplatili što veći PDV.
Mozes i kukuruz sejati iz ambara,sto bi ga kupovao?

Ili gledaj gde ima semenskog kukuruza na njivama, nabereš, okruniš, ofarbaš, možeš i da zapakuješ da bude sve po PS-u...😃
Sorta - nebitno....😂
Jeste nebitno ali kukuruz nema sorte postoje samo hibridi. Par puta sam čuo ministre poljoprivrede kako spominju "sorte kukuruza". Za njih je to ipak sramotno neznanje s obzirom na visoke funkcije koje obavljaju.

Nazad
Vrh