Aj pre svega da se razumemo. Ne spadam u kategoriji jacih ratara po onome koliko obradjujem zemlje i to iskljucivo u ratarstvu ali nisam ni od onih prilicno malih.
Zivimo iskljucivo od zemlje i znam da su troskovi zadnjih godina ogromni i da ce svi manji ratari ako nemaju druga primanja zavrsiti vek sa poljoprivredom.
Dakle mi koji mislimo samo da smo otplivali za nijansu u kategoriju vise sa vise obradive zemlje polako tonemo jer svakako da bez zarade ili sa manjom zaradom ne mozemo opstati.
Bio sam uvek za subvencije i uvek ako je izaslo pa makar 2-3 traktora iz naseg sela na proteste, jedan je bio nas!
Da su krivi sto nisu ucestvovali na proteste ostatak koji je velika vecina, jesu ali sta im mozes. Pocelo je da smrdi mnogo, izlazis, odu na pregovore i tamo pucaju, pojavi se Saja ili Paja koga cak ni oni ne znaju ko je i zajebe ostale pregovarace!
Na predzadnjim protestima, pregovaraju sa lezbejkom 10 sati, umesto da im ostave na sto zahtev i nazad na blokade, pa vi zovite na pregovore kad se zasitite blokada.
U Vrscu se sakuplja 100 traktora, voze jedan krug po gradu i odu kuci
sutra dan blokira se Pancevo, mi koji smo izmedju vrsca i Panceva odemo u Vladimirovac i blokiramo s vremena na vreme.
U kontaktu sam bio sa vodjom iz Vrsca i na pitanje zasto ne dolaze ka nama i da idemo ka Pancevu, nema odgovora, navodno dobro im je bilo blizu kuce.
Kontaktiram Radovana Adamovica i pitam ga da li je u kontaktu sa ostalim koordinantima sa drugih mesta, kaze kako s kim, konkretno ga pitam za Vrsac a on mi odgovori kako ne zna nista.
Pa onda koji dogovor je medju njima bio? Cude se sto ljudi ne izlaze!
Stig pobegao kuci prvi, ostali polako se povukli kad je masa njih sa juga krenula za Bg. Jel se neko od njih pita ili jel shvataju da naprave lude i ono malo nas koji smo izasli?! Znas kad cu jos izaci traktorom? Mislim da nikada! Mozda ce mi jos lepse biti iz drugog reda samo uzeti ono sto se izboksuje ako se bude nesto davalo!