ivanm
Član
Овде очигледно скоро нико не може или не жели да сагледа ситуацију како ваља. Зато се и препирете око **greška. Не мислите никако (част изузецима) па пишете свакако. СашаК, као комшији и младом човеку,али и свим другим младим људима који су били на блокадама, да ти кажем - иако добијеш казну, плати је и буди поносан на њу, и ако треба изађи поново и поново плати казну и поново буди поносан. Немој дозволити да ти сломе дух, да се икад уплашиш да дигнеш глас кад знаш да си у праву. Навикни се да се у овој земљи никад ништа не добија већ се за све бори. Разлика између тебе који си млад и који си снага и младост ове земље, који си био на протестима и дигао свој глас и оних који мудрују пред продавницом са флашом пива на пупку, је у томе што њима смеш да погледаш у очи и пљунеш у чело сваки пут када почну да кукају како немају ни за хлеб, млеко и цигаре... Такође, молио бих форумаше да престану да се глођу око тога велики-мали и сл. Ја имам 10ха, али сам мали као и онај ко има 100ха ( у власништву или закупу) , велики је онај избеглица из Загреба са преко 20.000ха (знате већ који), Мишковић, Костић са по 5.000ха. МОј комшија и пријатељ који обрађује 100ха морао је за разлику од мене да купи 3велика трактора, комбајне, озбиљне и скупе машине за обраду (плугове, спремаче и сл) тако да по ха њега кошта исто као и мене, јер мора да плаћа или кредите или велику амортизацију за машине и агрегате. А то што ради 100 а ја 10ха, није његов него мој проблем, јер обзором да смо приближних година и кренули са приближним основама, док је он радио 20 сати дневно трактором и камионом, ја сам учио 20сати дневно да завршим факултет верујући да ће се знање у овој земљи вредновати. Он је стекао капитал да обради 100ха земље а ја стекао диплому факултета ветеринарске медицине и сада радим тих истих 10ха земље и имам плату од басносновних 30.000дин месечно. Дакле за неке ствари нису нам други криви већ смо и сами криви нашим лошим одлукама или што некада једноставно нисмо имали петљу да урадимо нешто храбро. Људи ово је капитализам, нема нежности; али је и ово Србија, нема ни логике... Било како било, будимо сложни, а не да се глођемо око **greška, сви смо у истој були...