Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Druze ti kao prvo neznas sta si seljak ili radnik a kao drugo vodi brigu o sebi a nemoj da se brines za druge iritiras sa ironicnim komentarima.Znaš koliko ja sa 24000 mogu da uložim u poljoprivredu,mnogo ako ostane kad poplaćaš račune,hranu...Zato ja i meni slični nezaustavljivo napredujemo a oni sa 100 i kusur hektara ("ne rade po firmama"),samo što ne izumiru od gladi .
Druze ti kao prvo neznas sta si seljak ili radnik a kao drugo vodi brigu o sebi a nemoj da se brines za druge iritiras sa ironicnim komentarima.
Tebi je ovo ironija a izjave vlasnika traktora od 50 000 eura priča o goloj egzistenciji a to sluša narod,to nije ironija.
Ja znam da moram da radim na 2 strane da bih živeo nekim normalnim životom.
To što si neki dobili na lepe oči od te iste države po kojoj pljuju ne treba zaboravitii.E sada toga više nema i tu je kraj priče.
Е кад овако нешто прочитам...
Па није му нико поклонио тај трактор од 50.000 евра. Можда се човек помучио па ове године посејао више не би ли га исплатио, а онда дође курта и мурта па му узме све што је требао да заради.
Рецимо овако, човек узме да ради 100 хектара земље ове године и да има 40 хектара пшенице и 40 сунцокрета, а осталих 20 хектара нека буде кукуруз. Шта мислиш, колико је он ове године пукао у односу на прошлу или претпрошлу? Па на прошлу, бар 50.000 евра. Или, пукао је мноооого више него ти на мањој површини, а нема ту месечну плату ма колика била јер ако радиш 100 хектара немаш времена за друго радно место. Ко ће њему да плати рату за тај трактор? И само ми реци да у овој држави ниси на ивици егзистенције и са 100 хектара. И рецимо да имаш четворочлану породицу (неки просек), па да треба 2 ђака да школујеш и да плаћаш рачуне...
Е сад замисли са дупло мање земље, са 50 хектара у каквом је шкрипцу човек који само од тога живи.
И шта сте запели за људе који су узели тракторе од 50.000-100.000 евра. Па има ту људи који су их поштеним радом стекли. И њима не одговара мала цена производа јер они губе још више него они који раде мање, па не чуди што и такви протествују.
Procitao sam ja dobro sta si napisao. Obican gradjanin nema ni jedno zrno psenice, pa ne moze da se menja. Ode u prodavnicu i tamo ga ceka naduvani hleb od 40 dinara, poljoprivrednik ode u slilos, proda kg psenice, doda jos 5 dinara i kupi kiflu. Od lopova jedino vlast moze da stiti narod, samo je problem sto to ne zeli.@Mil
Procitaj pazljivije sta sam napisao.
Država je mnogima omogućila da dođu do tih traktora.gde su ti traktori bili pre par godina,kada nije bilo subvencija.
Pa kolika mu je rata na godisnjem nivou za taj traktor od 50000e?Da se nebismo palamudili ko obradjuje navedene povrsine gore u tekstu i ne moze da opstane i profitira, ne treba time da se bavi.Ove godine zarada po hektaro je 500evra ma sta sejali(psen,kuku,soju,sunc) plus 6000 po hektaru pa 50 rsd pi litru nafte..To sto nemate skladisten prostor pa svoje proizvode skladistirate po silosima tranzitnih gazdi to je vama najveci problelem.Sa poljoprirede i netreba da ocekujemo da nam godisnje padne po nova masina od 50 000 do 100 000 evra,trebamo biti realni.U svakom slucaju ja podrzavam ove ljude na protestu zato sto sam misljenja da su se upecali sa canama iz predhodnih godina.Ljudi moji nedajte im svoju robu garantujem da za mesec evenualno dva molice vas za istu.Е кад овако нешто прочитам...
Па није му нико поклонио тај трактор од 50.000 евра. Можда се човек помучио па ове године посејао више не би ли га исплатио, а онда дође курта и мурта па му узме све што је требао да заради.
Рецимо овако, човек узме да ради 100 хектара земље ове године и да има 40 хектара пшенице и 40 сунцокрета, а осталих 20 хектара нека буде кукуруз. Шта мислиш, колико је он ове године пукао у односу на прошлу или претпрошлу? Па на прошлу, бар 50.000 евра. Или, пукао је мноооого више него ти на мањој површини, а нема ту месечну плату ма колика била јер ако радиш 100 хектара немаш времена за друго радно место. Ко ће њему да плати рату за тај трактор? И само ми реци да у овој држави ниси на ивици егзистенције и са 100 хектара. И рецимо да имаш четворочлану породицу (неки просек), па да треба 2 ђака да школујеш и да плаћаш рачуне...
Е сад замисли са дупло мање земље, са 50 хектара у каквом је шкрипцу човек који само од тога живи.
И шта сте запели за људе који су узели тракторе од 50.000-100.000 евра. Па има ту људи који су их поштеним радом стекли. И њима не одговара мала цена производа јер они губе још више него они који раде мање, па не чуди што и такви протествују.