Moj post će možda biti mala digresija, ali je vrlo naslonjen na temu, a mislim da mnogi trebaju da ga pročitaju da bi koliko-toliko bili bliži istini i shvatili razloge zašto nam se sve ovo dešava. Protest podržavam, naravno jer smo i gladni i žedni i pored hleba i mleka kojeg proizvodimo, ali "najbolja vlada u proteklih 20godina"kako kažu za sebe je nesposobna i nepismena. Državu su doveli na samu ivicu bankrota i sami su to priznali. rekonstrukcija vlade je bila potrebna da bi doveli nestranačke ljude ( a da li su stručnjaci to će tek da se vidi) kako bi mogli da izvedu rezove koji će biti bolni za celu državu, pre svega nas sirotinju-paore. Ako im uspe da nešto urade, to je njihov + , ako ne uspeju, svaliće sve na ove nesretnike koji su se upustili u avanturu, kako bi mogli da koliko-toliko zadrže relativno visok rejting stranke (znamo koje). Vrlo jednostavno. Ne zaboravite, ako se malo začeprka po netu naćićete da je predloženi min. polj. jedan od zagovornika ukidanja subvencija, time sam već malo jasniji. sa druge strane svima koji hoće da razmišljaju svojom glavom je jasno da upravo država (ili barem vladajuće stranke) stoje iza ovih cena koje su vređajuće, pogotovo što su 4-8din niže od onih u okruženju. I razlog je jasan - 1)razliku u ceni dele sa monopolistima, jer je svima jasno da će prevremeni izbori relativno skoro, a stranke zaista više nemaju koga da pomuzu za predizbornu kampanju, sem tih par prerađivačkih monopolista (sve ostalo je otišlo u 3p.m.), 2) Niskim cenama ratarskih proizvoda inuštavaju domaćeg paora, kako bi posledično i cena zemljišta (ponuđena raznim svetskim kompanijama) bila niža, ali i da domaći paor u besparici ne može da se pojavi u kupovini ni tako pojeftinile zemlje... Čini mi se kao jedini izlaz , zaboraviti na državu, jer ona odavno nije "naša", već "njihova", jer o nama vidi se da ne brine, već snagu i pamet umesto na protest usresrediti na ozbiljno udruživanje i zajednički izvoz tamo gde je skuplje. Jeste teži način, jeste zahtevniji i ozbiljniji, ali, čini mi se, jedini logičan i razuman...