@Gale T.
Iz kojih izvora imate tu informaciju? Ja tvrdim da se prodaje puno manje od 2 eura.
Zasto se hladnjace ne udruze, ne udruzuju se iz istih razloga iz kojih se ne udruzuju proizvodjaci, nerazumevanje situacije, nepoverenje, sujeta, sve one osobine pre svega ljudske koje nas ometaju da idemo napred. Svet je odavno postao jedno veliko globalno selo a u tom haosu puno je lakse ici napred ukoliko vas ima vise. Ne mi puno da razmisljamo treba da vidimo kako to rade bolji i uspesniji od nas i njihove primere treba samo da ovde primenimo.
Proizvodjac je svakako najbitniji i svi ostali u lancu ne bi postajali da nije tog proizvodjaca. Ali isto tako on mora da shvati da su se okolnosti u svetu promenili, svi su poceli da proizvode malinu, svi je nude a kupci kupuju tamo gde je najpovoljnija. Nasa srpska malina ima odredjene specificnosti sto je i dokazano projektom zastitom geografskog porekla ali taj isti zig je mrtvo slovo na papiru ako se ne promovise, ako krajnji kupac ne zna koje su mu prednosti svega toga, sta izdvaja nasu srpsku malinu od tamo neke druge...
Bojim se da mi polako ali sigurno trku gubimo, neki drugi proizvode bolje i jeftinije od nas. Mi spavamo dubokim snom, ne shvatamo koliko se svet oko nas brzo menja.
- - - - - - - - - -
@jevto
Morate se boriti ali se morate boriti na pravi nacin a ne na nacin na koji vas nagovaraju vasi predstavnici, jer takve metode nisu trzisne nisu realne , a resenja nisu odrziva.