postoji 1001 stvar koja se izvozi i u kojoj prva ruka manje zaradi od naredne, pa opet niko ne smatra za shodnim da naredna ruka,ako prevali odredjenu cenu, doplati prethodnoj (a i da postoji,takve stvari se ugovorom vezuju)
mozemo tako porediti sve poljoprivredne proizvode, nije pravo tom prvom,slazem se u potpunosti, al treba da radi na tome da nekako izbaci tog sledeceg, a ne da ga "reketira" (da prostite na izrazu) ako zaradi vise od odredjene cene (sledeci put ce slagati da je prodao cak i za manje nego sto je platio vama, da li to znaci da vi njemu treba da doplatite?)
i slazem se da je tunel crn,jako je crn, al ovo nije svetlo u tunelu
ima 15 000 ha, sa koliko obradjivaca? (racunajmo jedno domacinstvo jedan obradjivac), voleo bih stvarno sto tacniji odg., jer koliko ja imam saznanja, vecinom su imanja od po nekoliko desetina ari, sto bi bilo preko 100 000 domacinstava na 15 000, sto je previse za ozbiljniju zaradu
nego, dodao bih oko udruzivanja, nije mi jasno, uspeli ste se u tolikom broju skupiti da blokirate puteve
kako se ne mozete isti ti skupiti da sami sredite hladnjacu i izvoz? i TU da trazite pomoc ministarstva (ponovicu se jos jednom) da vas uputi kako je najbolje,najbezbolnije da napravite hlanjacu, da izvezete i ostale pojedinosti vezane za to
@vilamet, znaci ima ih "mali milion" (javi ako pronadjes tacan broj), samo u arilju, tek onda ne vidim razlog sprecavanju podizanja hladnjace od strane samih proizvodjaca
p.s. video sam na jednom tv kanalu, neku reklamu,maline u pozadini i ide natpis arilje, neki deciji glasovi nesto vicu (ne secam se sta), i ispod pise nesto kao "finansira eu fond za razvoj", sta je to?