ja pokusavam da vam pomognem, al vi ako zelite slepo da ne slusate, samo izvolite
kukajte drzavi da natera kupca da vam plati vise, mozda i uspete, da dobijete obecanje (i nista od toga ispunjeno), jer se blize izbori, ali tako se NE RADI
pa naravno da je puno uci u proizvodnju, a jos i vise dici hladnjacu i iz tog (i jos par) razloga vam "predlazem" (predlog mozete saslusati i prihvatiti/odbiti/prilagoditi po sopstvenoj volji) da se vise vas udruzi (jos jednom, pokazali ste da mozete) i onda svako da neki manji deo novca i uz subvencije i kredite podignete hladnjacu i tako dalje
al to vam iz nekog razloga ne odgovara (da se jos jednom ponovim, jasna mi je problematika ovde, pronaci osobu od poverenja da vodi citav projekat da ne zjbe nesto i pokupi svu lovu,a ostali da izvise)
pa ako verujes da postoji mafija, koja tebi ne da da se udruzis i sam zamrznes i uskladistis robu i sam je plasiras di god zelis - sto onda radis to?
su neke proizvoljne ocene
proizvoljne jesu jer nemam sve potrebne podatke, npr koliku povrsinu zasadaimate, koliki su vam troskovi, koliki prinosi (nemoj odgovoriti,samo nabrajam neke od bitnih pojedinosti za tacnu racunicu), koliko su stari zasadi, da li je sve rucni rad ili ima i mehanizacije, koliko i tako dalje
ponovo, kad bih imao zelje da se bavim (i finansije kad bi mi dozvoljavale to) malinarstvom, ne da posadim 10 malina u dvoriste da imam za "grickanje" i mozda da prodam koji kg na pijaci, vec da imam redovnu proizvodnju, prvo bih seo i sve stavio na papir, papir svasta trpi, pa video da li uopste imam racunicu, video koliko mi je najmanja cena neophodna u narednih 5-10 godina (svake godine da najmanje dobijam) da bih bio u plusu (ne na pozitivnoj nuli) i tek onda bih krenuo u taj pohod
a to za "da imam novca" sam rekao jer me je vilamet "pozvao" da budem investitor i rekao sam mu svoje iskreno misljenje (mozda je bilo bolje da sam vas malo lagao,a?)
a ti sto bi otisao na maldive, sta bi posle maldiva radio? odes na maldive, spucas lovu i onda, di si?
mozes ici na maldive (ne kazem,mozes i tako otici) kad to mozes da si priustis, a da ti to ne utice na daljnje prihode
i sta ti je fora sa " ,, " ?? to mi deluje na fazone nekog pubertetlije