Proizvodnja rasada u plastenicima

milanmozgovo je napisao(la):
dali nije rano rasaditi papriku 17 marta stigo je rasad.
Ako ne bude hladnog vremena, jakog mraza.
Rizik je velik, za one koji iznose rasad u negrejane plastenike.

Pozdrav svima. Zamolio bih nekog da napise s koliko procenata zive sode se pravi rastvor za dazinfekciju semena paprike,Koliko se minuta seme drzi u rastvoru.

mica56 je napisao(la):
Pozdrav svima. Zamolio bih nekog da napise s koliko procenata zive sode se pravi rastvor za dazinfekciju semena paprike,Koliko se minuta seme drzi u rastvoru.
na litar vode 20 grama sode seme se drzi 10 minuta a posle toga dobro isprati pod mlaz vode

mica56 je napisao(la):

da li je to neko tvoje seme ili ovo kupovno iz kesice? :sta:
Zasto se radi ta dezinfekcija?

berar je napisao(la):
mica56 je napisao(la):

da li je to neko tvoje seme ili ovo kupovno iz kesice? :sta:
Zasto se radi ta dezinfekcija?
stavljam i moje seme a i kupovno hibridno, vec si ssam dao odgovor dezinfekcija semena a i seme omeksa i brze klija

a meni rekli da potopim jedno pola sata pre sadnje u slavol ... :sta:
hm toliko toga ima, sto vise znam tek onda vidim koliko ustvari neznam :haha:

Ja ove godine radim ogled Slavolom.Radim pojedan plastenik paradajza i krastavca.Uporedo pored njih ce biti iste sorte ali bez Slavola.Rezultate cu videti tek sredinom leta i objektivno cu vas obavestiti o efektima Slavola.Nadam se da ce ocena tog proizvoda biti pozitivna.a i cuo sam dosta pozitivnih stvari o njemu.Zena koja je regionalni zastupnik kod mene kaze da se svo seme treba potapati u Slavol ali meni je to bilo(i ostalo)komplikovano za izvesti tako da sam to preskocio ali sve ostalo cu uraditi.Sledeca mera je potapanje u dvoprocentni rastvor slavola pre sadnje.Ako ima zainteresovanih redovno cu pisati o tome. :ppozdrav:

mene interesuje.Ja sam prosle godine povremeno koristio slavol ali ove bi se vrlo rado pridruzio vama i sledio bih vasa uputstva.kako se izvodi i kada potapanje rasada i u kojoj kolicini.

Moji roditelji su godinama potapali seme paprike u zivu sodu, ali to tada mene nije interesovalo da zapamtim da je to bio dvoprocentan rastvor. Soda je cudo. Hvala Salees.

bosserb je napisao(la):
Mozda moze u negrejani plastenik ali kombinacija sa niskim tunelima.
Radili smo dugo godina.
Pokrivanja agrilom, duple folije.
Ali ipak dok ne preovlada toplije vreme, i ne precisti se.
Ne iznosimo.
Hoce biljka da zuti, zaostaje,,,

Videli smo da ljudi, imaju problema u rasadnicima,
gde su uvek bolji uslovi nego u plastenicima.
Dok se ne stabilizuje vreme, nista ne rasadjujemo. :cao:

bosserb je napisao(la):
Grijanje imam samo u rasadniku a plastenici za sadnju nemaju. Pošto javljaju toplije vrijeme posle četvrtka ja od petka počinjem sadnju. Krastavac sadim oko 10 marta svake godine. Pozdrav.
Post je spojen: [time]1299882481[/time]
I krastavac i paprika.
Paprika ima duzu vegetaciju.
Ne vole hladnocu i jedno i drugo. :cao:

@K urkela,taj citat je od miladina samo nije u zutoj podlozi.Moji krastavci jos cekaju.Odgovor 309.

Postavio bih pitanje. Sta je ovo sto se pojavilo na paradjzu? Zute fleke po listovima.Evo par fotografija.Hvala.
6hkpae.jpg
,
23ubw8y.jpg
,
k1q9fk.jpg
,
aoxteo.jpg

Izvinjavam se sto ih nisam okrenuo.

Nazad
Vrh