da li je mozda trebalo u toplu vodu?kenco je napisao(la):potapao sam seme u hladnu vodu svakih pet sati i tako dva dana stim što sam menjao vodu posle svakog potapanja.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
da li je mozda trebalo u toplu vodu?kenco je napisao(la):potapao sam seme u hladnu vodu svakih pet sati i tako dva dana stim što sam menjao vodu posle svakog potapanja.
kenco je napisao(la):meni su rekli da ide u hladnu.ja stvarno neznam ovo sam radio prvi put.
kenco je napisao(la):Neshko meni su rekli da ide u hladnu.ja stvarno neznam ovo sam radio prvi put.
kenco je napisao(la):meni su rekli da ide u hladnu.ja stvarno neznam ovo sam radio prvi put.
Post je spojen: [time]четвртак, 17. март 2011. 13:24:12 CDT[/time]_________________________________________________
kenco je napisao(la):meni su rekli da ide u hladnu.ja stvarno neznam ovo sam radio prvi put.kenco je napisao(la):Neshko meni su rekli da ide u hladnu.ja stvarno neznam ovo sam radio prvi put.
Daj malo pojasni na kojem principu to radi meni se žena ubi dok posije papriku ove godine 110000 komada. Ovo bo ju spasilo.CVIJA je napisao(la):Evo u četvrtak posejana KABALA F1 u kontejnere 170 rupa oko 10000 komada + 1000 BIHAR F1 ! A evo i malo slika sejanja:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Post je spojen: [time]1300504261[/time]_________________________________________________
Ovako radi sejačica i bude ponegde da ubaci dva semena ali je to zanemarljiv broj i to nabrzinu povadim pincetom ili dam klincu da se igra sa tim . Sve to je posejano za nekih sat i po!
![]()
![]()
![]()
![]()
Posle samo nabacim supstrat odgore zalijem i u sobu na 30 stepeni dok ne nikne a onda u plastenik!
A debljina tih ploča kolika je dali za svako sjeme imaš druge ploče ili je za sva sjemenja isto jer ni svako sjeme nije jednako veliko naprimer salata je kuglica od 3 mm a paprika je tanko sjeme i obavezno bi ispadalo dva ili tri komada ako ti nije teško malo mi pobliže to objasni.CVIJA je napisao(la):vrlo jednostavan princip dve ploče koje se nalaze jedna do druge i imaju rupice u zavisnosti od kontejnera u koje se seje! Ujednom momentu su one razmaknute i tada seme upadne u rupice ali nemože da ispedne jer se rupe ne poklapaju ali kad se malo pomere rupice dodju na isto mesto i seme ispada u kontejner!
]siki2 je napisao(la):A debljina tih ploča kolika je dali za svako sjeme imaš druge ploče ili je za sva sjemenja isto jer ni svako sjeme nije jednako veliko naprimer salata je kuglic a od 3 mm a paprika je tanko sjeme i obavezno bi ispadalo dva ili tri komada ako ti nije teško malo mi pobliže to objasni.
Zahvaljujem sad mi je sve jasno.CVIJA je napisao(la):]siki2 je napisao(la):A debljina tih ploča kolika je dali za svako sjeme imaš druge ploče ili je za sva sjemenja isto jer ni svako sjeme nije jednako veliko naprimer salata je kuglic a od 3 mm a paprika je tanko sjeme i obavezno bi ispadalo dva ili tri komada ako ti nije teško malo mi pobliže to objasni.
Donja ploča je pleksiglas debljine 5mm ali on je nebitan jer kroz njega samo prolazi seme a gornji je od lima debljine 0,6mm baš iz razloga da ne bi upadalo više od jednog semena u rupu! Za svaku vrstu kontejnera se mora praviti nova ploča ali i za svaku vrstu semena jer kao što si rekao ima okruglog a i pljosnatog semena! u principu gornja ploča ne se biti deblja od debljine semena jer će upadati više semenki!
Nikad nisam radio sitne paradajze kod mene trtaže samo krupne ako ikako može od kilo.Zile je napisao(la):Siki
da nemas rasada za prodaju
mozda ceri paradajza
aleant je napisao(la):Pogledajte video, paprike Kraljica F1, Mira F1, Ruza F1, Misov dlan F1 i Ljubov dlan...
http://www.youtube.com/watch?v=oohJLzYxE6k
Pozdrav...odlican proizvod.koliko raste u visini Ruza F1