Proizvodnja rasada u plastenicima

JuRa je napisao(la):
Ja sejem kontejnere od 104 rupe i ovo sada otprilike kazem stane 5 kontejnera na kvadratili 520 biljke.Kada pikiram stavljam po 2 biljke u saksiju ili 48x2 na kvadrat pa ti vidi razliku.Cisto da ne bude zabune iz casa pijemo pivo i tako to a biljke su u saksijama.Mnogo je bitno koristiti pravu terminologiju. Od mnogih sam cuo pitanje kojim otrovom si prsko?Ja biljke tretiram preparatima a ne otrovom i ne drzim ih u casama :mad:
Kako se zovu posude od jogurta u koje ljudi sade povrce?
Koristim case, saksije, posude,,,
Svaki preparat je jedna vrsta otrova, kao i antibiotik. :cao:

Miladin,,,da li imate grejanje ,jel se ne bojite mraza.Kod nas je jos nocu jako hladno.

ljudi dobio sam neke kontejnere od 104 rupe (3x3 jedna rupa)...
Da li je to dovoljno za rasad paprike? paprika za vanjsku proizvodnju
Da li moram kasnije da presadjujem u vece?
:sta: :sta: :sta:
upitanju je sorta - slonovo uvo i soroksari

Kurkela
Ja ne drzim rasad u case od jogurta nego u saksijama.Casa nema rupe kroz koje ce isteci visak vode.
Da li koristimo preperate ili otrove je cisto akademsko pitanje.Par puta godisnje prodajem robu na tezgi imusterije pitaju da li je prskano.Svi su ubedjeni da je sve prskano i zatrovano i ne moram im ja kao proizvodjac to isto pricati lepse je sve to malo uviti u oblandu.
berar
ne moras da presadjujes u nista drugo do sadnje u njivi.Bitno je da ti kontejneri budu na zemlji da nema nista drugo ispod njih ikad biljka pocne da se razvija da je redovno prehranjujes.Ja sam tako radio i nije bilo problema

@jura
Kako mislis da nemam nista ispod kontejnera? :sta: imam konjski stajnjak to mi zagreva taj rasadnik...

Pa za spoljnu proiznodnju se paprika seje oko 20-og marta tako da nemas neke mrazeve a ni potrebu da grejes plastenik,bar ja to nisam radio.Ja sam kontejnerestavljao direkno na zemlju bez recimo stiropora folije i tako necega.Ne znam kako mislis da biljka radi ako joj zile budu u stajnjaku,ne mozes nista stavljati direkno na djubre izgoreces rasad.

Jagodica je napisao(la):
Miladin,,,da li imate grejanje ,jel se ne bojite mraza.Kod nas je jos nocu jako hladno.

Grijanje imam samo u rasadniku a plastenici za sadnju nemaju. Pošto javljaju toplije vrijeme posle četvrtka ja od petka počinjem sadnju. Krastavac sadim oko 10 marta svake godine. Pozdrav.

Grijanje imam samo u rasadniku a plastenici za sadnju nemaju. Pošto javljaju toplije vrijeme posle četvrtka ja od petka počinjem sadnju. Krastavac sadim oko 10 marta svake godine. Pozdrav.
[/quote] Pozdrav miladine.Ja sam radio krastavac i vec mi je za sadnju.Reci mi da li radis na spalir ili ne i na koji razmak sadis :cool:

JuRa je napisao(la):
Kurkela
Ja ne drzim rasad u case od jogurta nego u saksijama.Casa nema rupe kroz koje ce isteci visak vode.
Da li koristimo preperate ili otrove je cisto akademsko pitanje.Par puta godisnje prodajem robu na tezgi imusterije pitaju da li je prskano.Svi su ubedjeni da je sve prskano i zatrovano i ne moram im ja kao proizvodjac to isto pricati lepse je sve to malo uviti u oblandu.
Ne koristim ni ja samo navodim primer.
Ne koristim case od jogurta, samo navodim primer.
U nasem recniku neka stvar moze imati i vise imena.
Ne uvijam nista u rolate, oblande kod mene je proverena roba.
Kupci ne sumnjaju, nikada nismo dobili reklamaciju. :cao:

@

@jura
ok hvala za savete ... naravno da nestavljam direktno na stajnjak ima sloj zemlje .. :bravo:

Hvala na odgovoru,da li to znaci da i paradajz moze u plastenik sa duplom folijom.Ja obicno sadim oko 20 marta .krastavac ima tri prava lista a paradajz pusta cvetnu granu.Negde sam procitala da rani paradajz moze da se sadi sa prvim cvetovima.Prosle godine onaj sto je imao otvoren cvet nije imao nikakvih problema.

bosserb je napisao(la):
Pozdrav miladine.Ja sam radio krastavac i vec mi je za sadnju.Reci mi da li radis na spalir ili ne i na koji razmak sadis :cool:
[/quote]

Da radim na špalir. U plastenicima širine 5m sadim 3 reda au redu biljka od biljke je 25 cm. Plastenici širine 8m. sadim 6 redova au redu isto 25 cm. :ppozdrav:

Svi su oni mahom dobri. :ppozdrav:

Meni su u polj, apoteci nudili neki Estonije. :sta:
Ali sam kupio provereni KLASSMAN.

Znam za supstrate koji su korisceni, i kasnije prepakivani. :nono:

Pozdrav svima. Zamolio bih vas da mi neko objasni kako se naklijava seme paprike (mislim da je hitno).Unapred hvala.

berar je napisao(la):
e ljudi da li je neko koristio supstrat "Tref"? kakav je
Ja već dve godine koristim Tref i extra je kakav klasman i ostali a i dosta je jeftiniji prošle godine je bio oko 1600 din 250 litara.
ljudi dobio sam neke kontejnere od 104 rupe (3x3 jedna rupa)...
Da li je to dovoljno za rasad paprike? paprika za vanjsku proizvodnju
Da li moram kasnije da presadjujem u vece?
Azn Azn Azn
upitanju je sorta - slonovo uvo i soroksari
Prošle godine sam imao rasad BIHARA i KABALE ( ROTUNDA) u tim kontejnerima i bio je extra rasad a imao sam i nekih 20000 kom u kontejnerima stiroporskim od 170 rupa i nikakva se razlika nije videla jedino što sam te u stiroporu morao češće zalivati. Nemam slike od prošle godine ali ću ove slikati pa ću staviti slike. Nisam ih uopšte pikirao nego su iz tih kontejnera išli na njivu.

kenco je napisao(la):
Pozdrav svima. Zamolio bih vas da mi neko objasni kako se naklijava seme paprike (mislim da je hitno).Unapred hvala.

Ako ti je paprika hibrid nemoraš je naklijavati ako možeš ugrijati dan noć 28 step.

Nazad
Vrh