Jingis
Član
@zixo daj ti njemu vode i videces za par dana da ce se on oporaviti, i ja sam imao taj slucaj pre 2 nedelje na par struka i sa kantom sam ga zalio dva dana za redom eno ga tera po starom kao lud
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
idi to polovi 4 reda pa kasnije ostala 4 reda i bice okma nije mala jos ako trake idu preko 50m pa puta npr.8 redova pritisak je nikakav koristeci spremnik vode od 1000L,kad bi pustao dva po dva bilo bi dobro,ali bi mi onda trebalo cijeli dan da sve zalijem,zakon su oni spremnici od po 5 i vise hiljada L ali skupo u vraga
E ovako, paradajz sam posejao u case pre 3 dana. Posejao sam tamaris i gardel. Zanima me da li i sa cim prihranjivati i u kojim fazama? Inace je sejano u cist pindstrup supstrat.
I jos me zanima gde da stavim rasad, negde u hlad ili gde ima sunca ceo dan?
Hvala
Ovo je Tamaris. Nije ničim tretiran (do sada), s tim da sam poslednjih par 10ak dana počeo da ga prihranjujem (yara 14:11:25). Meni se čini da su oni listovi koje je imao pri presadjivanju dobri (krupni), a da su novi sitni. Mada ima biljki kod kojih je ceko stablo dobro. Inače, pre sadnje sam u rupe stavio malo stajskog djubreta (pomešano sa zemljom).Pozdrav.To bi mogla biti Alternaria,nešto sa mankozebom,iprodion,bakreni hidroksid,propineb,tolilfluanid,to su djelatne tvari u preparatima.Sad se postavlja pitanje zašto na sredini.Ako si donje liste zaštitio bakrom,bakar dugo štiti a ta bolest počinje na starijem lišću u donjim etažama(što i ne mora biti pravilo).Opet može biti da ti je u trenutku razvoja tog lišća došlo do pomanjkanja nekog mikroelemenata pa su ti listi oslabljeni.Ti znaš da li su bili malo blijedi u trenutku svog razvoja(željezo,magnezij...) Može se znati koja sorta,tvoje sjeme?
Nemam ovde gro sliku jednog lista, ali evo isekao sam list sa jedne slike (u većoj rezoluciji):Poslikati oboljeli list u gro planu - cijela slika jedan list.