Proizvodnja paradajza u plastenicima

Zalivanje sam rešio tako što puštam vodu na svaka tri dana po 15l po dužnom metru, tj 2 sata mi radi pumpa.

Da li radite neko preventivno prskanje paradajza protiv bolesti ili insekata?

Ispod prve cvetne grane, kada skidate listove?

Ja 10-ak dana nakon sadnje obavim prskanje Dakonilom (daconil 720 sc) 2 ml na 10 litara vode i dodam Aktaru u jednom prskanju.
U toku cvatnje jednom Thiovit jet protiv pepelnice.
Dobar je i Nordox ali samo nakon sadnje.

Ja sam Nordoksom neki dan jedan red jedan hibrid u punoj cvatnji, šesta ili sedma etaža, i dobio naravno i red pokraj, i ništa se nije dogodilo - ima jedno pet dana.
Inače, morala sam, izgleda da je sjeme bilo zaraženo Xantomonasom,i sad je došlo do punog izražaja, jer su baš sve biljke, njih dvjestotinjak sa simptomima, a ostalih dvije tisuće - drugi hibridi nemaju nikakvih problema.
Još ću jednom za koji dan tako, pa šta mu Bog da....ali, vidim da je sve ok - normalna oplodnja cvijetova na redu pokraj, ništa ne opada.

Данас наиђох на ове листове,срећом их нема много оваквих али волио би чути нечије мишљење,о чему се ради ? Иначе имам много доњих листова који се увијају и не могу да сконтам о чему се ради,није болест јер су такви цијело врјеме.

- - - - - - - - - -

На овој слици се добро види то увијање листова

- - - - - - - - - -

Ово је домаћи парадајз који би требало да је крупан,меснат и јако укусан.Посадио сам експериментално 20 комада а имам намјеру да га садим за касну садњу и то је посијано прије 7 дана.Наводно тешко успијева у пластенику и касна је сорта.Колико видим род неће бити велик.

Pozdrav kolege. Pocetnik sam u plastenickoj proizvodnji. Naime, treba za 2-3 nedelje da postavim plastenik 8x30. i u njega bi stavio paradajz. Kako bi ovih dana pravio rasad koji hibrid mi preporucujete. Inace sva roba se prodaje na malo tako da mora biti lep i ukus i izgled. I koliko mi je potrebno rasada za pomenutu povrsinu. Svaki savet je dobro dosao sa obzirom na to da u ovaj posao tek sada ulazim.
Veliko hvala

И ја сам почетник,ово ми је друга сезона али могу ти помоћи око броја садница.Код мене је пластеник 8 х 50 и у њега стаје 1200 струка у 5 двореда.Што се избора расада тиче једино ти могу препоручити да садиш 2-3 врсте,ја ове год имам 4.У сваком случају сретно !

Ajde Šone slikaj plastenik ako ne zaboraviš, zanimaju me poslednji redovi koliko su od krajeva plastenika. U moj plastenik prvenac, 5.20x12m staje 175 sadnica a krajnji redovi su blizu toliko da moram da se saginjem da bih došao tamo, lakše radim sa staze, između 1 dvoreda i srednjeg dvoreda.

Сликат ћу сутра,али колико контам радимо на исти начин,и код мене су крајњи редови скроз до најлона јер да сам направио другачији распоред имао бих много уже стазе.

Kod mene su krajni redovi 40 cm udaljeni od ivice folije da mogu lakse prilaziti. Tako je po nekoj šemi slikacu skicu i okaciti .
bd5087f73eaf6390f52e2a092adee3bd.jpg
afb007aebda15d5f695bbebef5d00820.jpg

Šta mislite da li je ovo višak azota(vrh biljke) ili nešto drugo,2-3x prehranjen,zadnji 10 dana samo voda 3x i ne reaguje?

fotografija0284.jpg

fotografija0285.jpg

fotografija0286.jpg

I moj je sličan ovom, tako su mu nekako listovi skupljeni.

Tamaris, BigBeef i Viva, sve tri sorte isto izgledaju.

I primetio sam na par paradajza neke crne mušice. Da li će to da se širi i da li predstavlja opasnost ili da se ne brinem?

Ne znam,ja sam jucer slucajno naletio na kalifornijski trips,nikad ga do sad nisam imao,uzmem vertimecs oprscem,kad sam krenuo sa prskanjem bilo ih je na hiljade,za sad ih vise nema.. Kod mene je vrh u pitanju kao da se susi,pogotovo kad je vruce a i ovako hladnijim danima je vidljivo iako se malo vrati,mislim da je u pitanju neki visak hranjiva ali opet siguran nisam..
te crne musice nisu toliko opasne,ne prave neke vece stete

Kod mene su krajni redovi 40 cm udaljeni od ivice folije da mogu lakse prilaziti. Tako je po nekoj šemi slikacu skicu i okaciti .

Frenky, gde je kupljen plastenik? Planiram do kraja godine još jedan i ovakav tip mi se dopada, ravne strane plastenika. Bez bočnog otvaranja jer će moj biti kratak, nekih 30-ak metara. Ako ste sami pravili, da li imate neke skice, crteže koji bi mi olakšali planiranje? Unapred hvala.

Овако то код мене изгледа.Малч фолију од зелене салате сам искористио да попуним празнуну и ријешим се траве.Бочно отварање би ти препоручио и на мање од 30 метара,много ваља.

Proizvodi ga firma iz Urosevca takodje i postavljaju na stalno mesto za pola dana sve gotovo takodje i folija 25×8 vrata klizeca i bocni prozori na vint.

danas nista bolje,isti slucaj,stim da sam jednu granu koja se susi osjekao i dotok vode bi trebao biti uredan,novo je to da sam nasao vrsnu cvijetnu granu koja je kao izgorjela,susi se..
zastitu sam radio na vrijeme

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Nazad
Vrh