Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Bravo druže!!! Ja ionako ne znam da "skidam " te knjige...tako da će mi ovo mnogo pomoći!!!
Gandrad,
evo linka sa kojeg ćeš skinuti knjigu.
Ovaj scribd radi tako što se registruješ a da bi skidao dokumente moraš da upload-uješ (ima tamo takvo dugmence) neki (bilo koji - može i prazan ili sa par slova) dokument. Da bi uzimao moraš prvo nešto da im daš - samo prvi put.
Ako ne uspeš, na pp mi pošalji email pa ću ti poslati .pdf.
Ako je ovo 'uputsvo' protiv pravila foruma molim da se ovaj post obriše.
Krompirova zlatica:
Caj od grancica tuja (inace otrovan) smeta larvama krompirove zlatice
Biljka buvac ce delovati ,sigurno ne kao hemija ali ce da deluje.Cvet izgleda slicno kamilici i koristila se za unistavanje buva pre hemije.Proizvodi prirodni piretrin koji djeluje kontaktno na insekte a nedeluje na toplokrvna stvorenja.Za efikasno delovanje bilo bi potrebno napraviti jace koncetracije.Ципкорд ће деловати сигурно на бубе, а и на човека... временом. Ако туја није помогла треба трагати за другим решењима природних пестицида. Знам кад златица крене у најезду да се нема времена за експериметисање али на дуже стазе би ваљало и даље испробавати шта може да их отера или убије. Чуо сам да прскање раствором коприве златице тера од вашег листа код комшије, пепео по листу такође, неко каже и прах-ситне љуспице од јаја, не могу да газе преко њих. Ето неких предлога које ћу да покушам. Захваљујем пољогосподару на резултату експеримента са тујом.
Biljka buvac ce delovati ,sigurno ne kao hemija ali ce da deluje.Cvet izgleda slicno kamilici i koristila se za unistavanje buva pre hemije.Proizvodi prirodni piretrin koji djeluje kontaktno na insekte a nedeluje na toplokrvna stvorenja.Za efikasno delovanje bilo bi potrebno napraviti jace koncetracije.
Pa kako bi zaradjivali ako je svako ima, to je i ko smilje kazu tamo raste najboljeg kvaliteta [a inace jeste boljeg kvaliteta od francuskog - ali to ne znaci da je najboljeg, vec do sada najbolje hemijski ispitano etarsko ulje]Frenky da li si siguran da buvač raste samo u Dalmaciji? Philby, hvala ti na slici!