Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pozdrav, interesujeme moželi se dobiti u PDF formatu ta knjiga, nisam u mogućnosti da je nabavim na drugačiji načinBranko autor je Snežana Ognjenović a nema potrebe daje naručuješ imam je ja pa ako ti treba pozajmiću tije , ja i tako znam ko sto reče Alex pola
Zasto je onda prirodna hrana skuplja?
Pa zato sto covek zeli da se obogati od tri paprike,koje lice na blizance.Klonirane i otrovne.
One druge,krive i krzljave iz kojih viri ziv i zdrav crv,nisu privlacne iako su zdrave i jeftine,
jer tu para nema.Da bi svoj rad naplatili,proizvodjaci zdrave hrane zbog manjeg prinosa moraju
da povecaju cenu 20-30 %,pa dobijamo jasniju situaciju.
Troskovi proizvodnje otrovne hrane su mnogo veci (pesticidi su skupi),dobija se na kvantitetu,
jeftiniji su proizvodi,opasno se narusava zdravlje,koje se posle tim istim novcem pokusava povratiti.
Sa druge strane,nemate izdatke za pesticide,prinosi su manji,proizvodi skuplji,pa se finansijski
priblizite prvoj grupi.Ali,vi ste na dobitku.Svoju zaradu ne trosite na lecenje jer se kvalitetno
hranite,vas pogled na zivot i ljude kojima zelite dobro vas oplemenjuje,VI NE TRUJETE SVOJU,
NI TUDJU DECU,u ime pohlepe za brzom zaradom.
Organska poljoprivreda,ako vec nije,sigurno ce vrlo brzo postati hit u svetu.Svi nasi dobri ljudi i
dobri poljoprivrednici,koji su sposobni da svojim znanjem i velikim trudom proizvedu tone i tone hrane za nas,
trebali bi se pozabaviti upravo proizvodnjom zdrave hrane i prirodnom zastitom iste.
Buducnost ce pokazati sve prednosti takve odluke.Proslost je pokazala danas,da je stari nacin odgajanja
kultura za ishranu pogodovao samo jednoj grani industrije.Farmaciji.
P.S.Pre par godina u jednom banatskom selu,za jedan dan je uginulo,mislim(pitacu za precizan podatak),
oko 10-20 krava muzara,jer je jedan "domacin" po ivici njive pobacao da li dzakove ili kante od pesticida
kojim je prskao kukuruz.Posto se njiva nalazi na slatini gde su krave bile na ispasi,normalno da su pasuci
pored njiva naisle na zatrovanu travu i otpatke.
Taj kukuruz nam je dospeo u hleb,kolace,mleko,pravo na sto.I tako godinama.
Ovo je kao "BORBA".Nikad kraja citanju.
Dosta za ovaj put