Za zavarivanje gusenih stvari kupujem elektrode za hladno zavarivenje gusa. oko 1€ komad 2.5mm i ne koristim ih cesto, ali ih uvijek imam, nekad nekome treba nesto... Zavarivao sam zupcanike na presama milion puta i sve je to bilo u redu dok nije zvao kolega da mu na torpedu zavarim na granu auspuha jedan komab gusene cjevi na koju ce on nabiti auspuh... Nema sanse da se ista zaljepi za ispusnu granu, pa smo odustali i napravili od plocevine "adapter" i zasarafili ga za granu...
Taj dan smo zavarivali i vijke s nutarnje strane dobosa na prikolici, jer je prikolica neki rucni rad i dobosi su bili koji se naticu na postojece sarafe na glavcini, ali su dobosi prepravljani tako da oni sami budu glavcine. Vijci obicni, dobos gusani, i to je zavarivan prije gusanom elektrodom i duralo je taman toliko dok se tocak zategne. kad se mjenjao tocak, obavezno se skidao dobos da se ponovno povare sarafi da se tocak moze ponovno stegnuti. Kako sam zavario te sarafe za dobos ovim "gusanim elektrodama za hladno zavarivanje" nije prilikom dotezanja pukao ni jedan var i sarafi se za sad jos drze...
Inace, koliko mi je poznato da se gus prije nekog ozbiljnijeg zavarivanja MORA ugrijati na odredjenu temperaturu (do usijanja ako se ne varam) i tek onda slijedi zavarivanje, jer ako se vari na hladno obicnom elektrodom za sivi lijev, var od ogromnog unutrasnjeg naprezanja prilikom ubrzanog hladjenja sam od sebe zna puci. Dozivio puno puta...