Prikolice

N.A. Pokupuj materijal i sve kao oces da radis i jedna subota moba i imas prikolicu. Smo materijal spermi.

E jbg Peto sto se ranije nisam toga setio,jer sam vec kupio limove da idu na krajeve gornjih stranica napravio mi majstor.
Mada do proleca dok se ne prosusi daska mozda i bude radna akcija. :osmeh:

Molio bi vas ako mi možete malo pomoći ,Negdje na forumu sam vidio šemu za spajanje sedmopolne utičnice na traktoru za prikolicu sada to nikako nemogu da pronađem pa vas molim ako znate gdje je to da mi kažete.

Da li neko zna gde mogu kupiti sledece polovne delove za Zmajevu osmotonku,a da nije vasar u rumi u pitanju,trebaju mi polovne gume,jedna felna,jedna glavcina i oba cilindra za kipovanje?

Koliko tona nosivosti moze da vuce traktor od 45 , 50 i 65 KS ? Glupo pitanje ali ne znam odgovor ,kad se napuni prikolica koliko tona mogu da povuku traktori ?

Evo konacno da i ja prebacim moja gumena kola na kamion.

28rtw6.jpg

I to ako brdo nije veliko i na asfaltu, na bilo čemu drugom bi proklizao. Kad sam dovozio kukuruz nedavno, tovario sam po 3 tone u prikolicu a i ona ima jednu tonu. Dosta puta se desilo da zadnji točkovi počnu da kopaju na zemlji koja je mnogo isušena i ponaša se kao pijesak, pa sam uključivao prednju vuču (to se dešavalo na baš gadnom brdu). Po mom mišljenju, kod nas na brdovitom terenu 4 tone je maksimum što se sigurnosti transporta tiče, i uzbrdo a posebno nizbrdo. Ja nikad ne bih vozio više tereta , nebitno kojim traktorom da idem.

Ne bi ti al kad se mora mora se rodjak u mene je spustao niz jedno brdo kao nos 7 metara hrastovih drva na prikolici teskoj 1.500 kg sa Mf 355 stvarno je bilo strahovito gledat al uspio je!! Ja sam sa Ursusom tovario oko 5-5 i po metara drva na tu prikolicu niz blaze brdo i spustao sam a brda nije bilo nigdje !

Nazad
Vrh