Prikolice

Ako već mora tako da se kipuje onda bolje samo sanduk, jer dizanjem cele prikolice lomiš obrtnicu-peti točak. Nije problem ako se nakon toga prednja osovina odvoji od prikolice u dvorištu. Šta ako zvekne u saobraćaju?
Između vila i sanduka podbaci dve drvene deblje klocne (ili jednu dužu) prema kraju, prema zakačkama od rinfuze. Prati pomeranje sanduka pa koriguj ugao vila. Pazi da nemaš nikoga oko sanduka kada ga podigneš, i to je otprilike to.

IMG-20230825-090214.jpg

IMG-20230825-090225.jpg

Posle dva meseca potrage kad sam i pisao na ovoj temi, kupio IMT prikolicu 635.35
1987 godiste, 16 livene travezne (grede), okretna ruda, zapremina 2m3. gume 16 (njih cu menjati za kamionske ili balonke, sta povoljnije nađem jer mi treba širi gazni trag).
Relativno malo radila, nije kriva, radi sve na njoj, od kočnice do kipe i signalizacije.
p.s. dobra prikolica je jako skupa, naročito IMT.

Poslednja izmena:
Ja takvu prodao prošle godine za 1400 evra.Trebala instalacija da se uradi i malo bile počele truliti stranice u dnu.Inače registrovana i nije bila krivljena.Okretna ruda.

Ljudi sve ste upravu, kao sto sam i sam rekao prikolice su preskupe i na oglasima se moze naci najčešće jad i čemer. Ova je bila jedna od najboljih u proteklih godinu dana (znam jer sam svaki dan gledao oglase).
Doduse ima jos jedna, nova, garazirana , 3 puta zakacena za traktor, covek trazi 4.500 eura.

Ja sam upravo trazio prikolicu jednoosovinku, ovakvog tipa, ove visine stranica, za traktor od 50ks, sa kojom mogu ući u skoro bilo koje dvoriste, jer prikolica sluzi za prevoz mini bagera i zemlje sa iskopa sa tih manjih povrsinskih radova.
Trebala mi je prikolica okretna i funkcionalna,a za moje potrebe su ove prikolice najbolji izbor. Naročito jer je livena 16-ka, a poznato je da zemlja i sljunak nisu uopste tereti koji su "laki" za prikolice naročito prilikom kipovanja.

Samim tim poredjenje sa dvoosovinkama zmajevkama ili bilo čim sličnim i njihovom nosivosti je suvisno barem u mom slučaju, jer da mi je poklonio neko zmajevku ja ne znam šta bi sa njom radio osim da stoji parkirana.
Svaka roba ima svoju cenu, narocito sa papirima ili registrovana i da je spremna za rad tipa, kači i vozi.
O ovim na registraciju sa dva svedoka je suvisno trositi reči.
p.s.
Autoprikolica sa blazujkom kao podom, nosivosti od 2-3 tone kosta od 3000-5000 eura, pa vi vidite kud je sve to otislo.
Precenjeno.

Ja takvu prodao prošle godine za 1400 evra.Trebala instalacija da se uradi i malo bile počele truliti stranice u dnu.Inače registrovana i nije bila krivljena.Okretna ruda.
Javi se kada budes opet prodavao nesto, ti izgleda prodajes nove stvari za trecinu od cene :haha: :haha:...

@leminar ta je kao nova nema sta, posteno mislio sam da je placena od 2500-3000, 3700 je doobra cena..

Imao sam dve prikolice tog tipa što mi nije bilo potrebno.Kada sam je prodavao otprilike takve su bile cene u oglasima.Prodao sam jednu a jednu ostavio koja je produžena i ima veću nosivost.Tako da sada imam svoje dve prikolice,jednu kipericu i jednu zmajevku.

Leminar ,za tvoj posao ,da ti je neka tzv damper jednoosovinka ,manja sa niskim ,skoro ,ili ravnim zadnjim dijelom. Vozeci i kipajuci zemlju i shut ,brzo ces rasturiti stranice.

Upravu si, mada nisam naisao na tako nesto.

Gledao sam i jednu IMT-ovku 2014 godište, isto nova prikolica oko 3000e.
Kad sam došao tamo prvo sto sam uradio otvorio sam stranicu i rekao čoveku hvala nisam zainteresovan.
Te stranice su bile za trećinu laganije od ovih mojih tj.to je nesto rađeno u saradnji sa malom privredom, očigledno, jer stranice nisu imale ona ojačanja uopste na kojima stoje uši/alke za produžene stranice. Sama stranica je, na oko, tanja oko 1,5cm od ovih standardnih.

Ja imam ovakvu prikolicu na selu samo sa 5cm višljim stranicama i balonkama.
Ovaj "dozer" sa mog avatara radi sa njom već 45 godina, pa sam bio upucen manje više u ono što sam tražio.

Svakako idemo u nove radne pobede :ppozdrav:

Poslednja izmena:
Ja to zovem nosive grede/travezne/podvozje prikolice/šasija
-16cm širine U profil koji je liven to je na IMT-ovkama -najača od tih kiperica -prepoznaje se po tom profilu i oštrim ivicama
-14cm motani profil uglavnom na FAK Loznica prikolicama -one su zbog toga malo laganije ali i podložnije krivljenju -zaobljene ivice

Nazad
Vrh