Prikolice

Kod mene nije cak ni potrebno ni registracija vozila,jbg mali posedi male parcele i mali seljaci,nemamo mi njiva uz put,atar nam je van sela i van glavnog puta, nemamo tih problema sa milicijom,imamo 3 otkupna mesta u selu,cetvrto na 3km i peto na 5km,ne drkaju nas u prevozu u sezoni

Ima li neko na zmajevkama kamionske gume 19.5? Video sam oglas gde napominju da je ista nosivost kao 22.5 a lepše izgledaju na prikolici.

Како такве гуме пролазе на техничким прегледима поготово сада после ових пооштравања?

Ја сам хтео да на моје приколице поставим такве све гуме јер баш имам доста по асфалту да возим, али не знам како ћу на технички проћи па ме страх да не улажем безвезе.

Pa ako imas vise prikolica ostavis jedan komplet (4 felne sa gumama) i tako teras na tehnički. Mqda sad mi rekao jedan sto remontuje prikolice sa na nekih tehničkim i tako prolaze, sa kamiinskim gumama.

Kod mene na obe zmajevke su 22.5 točkovi i prošao sam tehnički bez problema.Na kamionku sam takođe namontirao 22.5 točkove a izbacio 11 i prošao.Zavisi od toga kako ko tumači zakon.Aco 19.5 su možda i bolji izbor jer su niže i možeš da kipuješ skroz jer na 22.5 sanduk udari u gumu i ne možeš da kreneš jer blokira točkove.

Kod mene na obe zmajevke su 22.5 točkovi i prošao sam tehnički bez problema.Na kamionku sam takođe namontirao 22.5 točkove a izbacio 11 i prošao.Zavisi od toga kako ko tumači zakon.Aco 19.5 su možda i bolji izbor jer su niže i možeš da kipuješ skroz jer na 22.5 sanduk udari u gumu i ne možeš da kreneš jer blokira točkove.
Podbace se one klocne pod gibnjeve kao na djubretarama, odigne se sasija i resi se problem

To nije dovoljno,cak i ako su gibnjevi dobri plus ti odstojnici ispod gibnjeva ,opet sa tim gumama ako se skroz odigne sanduk ,cese o gume.Ja imam na jednoj zmajevci gume kao gore na slici,vojne kao ,12.00-18 ,i isto su jako visoke,cese o gume ako je sanduk visoko dignut,i kad je ruda jako zakrenuta,udara o sasiju ako je prikolica natovarena.Gibnjevi su sprenglovani (ili kako se vec kaze),plus podmetaci ispod(moji podmetaci su jos vislji nego na zmajevkama fabricki),dzabe.Mada mi ne smeta,kad kipujem spustim malo sanduk i onda teram,i jos nisam imao problema prilikom okretanja da cese o sasiju tockovi,okrenem se sa 2 prikolice u hangaru bez problema.

Podbace se one klocne pod gibnjeve kao na djubretarama, odigne se sasija i resi se problem
Ne bih ja vise dizao, dokle dizati, i na 22.5 gumama je povisoka.
19.5 je odlicna, na teh niko te ne tera da pricas da si manjao tockove.
Moja prikolica sa izmenjenim tockovima prosla glat.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Slazem se da je visoka, al samo dajem predlog kako se moze resiti da se vise kipa, mada staviti sajle da ogranice kipanje da ne dira sasija gume i ja mislim da sve ispada iz nje, ni ne vidim potrebu za vecim nagibom osim npr kad se kipaju silaza i stajnjak..

Lepe slike sve iz daleka skljocane da bude lepsa

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Nazad
Vrh