Prikolice

Kolika je maksimalna dozvoljena duzina skupa vozila po nasem zakonu u saobracaju na putu?
Vucno vozilo sa prikolicom 18.75m. ako pitas kolega za vucu dve prikolice za traktor izmeris dve najudaljenije tacke na skupu. Prikolici se uzima duzina od okretnig oka rude do najisturenije tacke na zadnoj strani.
Ali to nije bas dobro definisano zakonom, postoje rupe i sve zavisi kako ko tumaci.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Jesu i kod vas poskupile prikolice 🤣🤣🤣
Majevica skuplja za 1000 eura.
Leško za 1700 eura 7 tona 🤣🤣🤣
Dalje nisam ni zvao.

Cijena metala su skočile. Radna snaga je skuplja, hidraulične komponente skuplje. Provizija prodavača veća. Na kraj to sve plaća kupac. Slučaj kao i s bankama. Kukaju kriza, a klijentima poskupili sve usluge od 50-100%

Kakve su Belje prikolice 6 t? Kako su se pokazale? Imaju dve na oglasu. Cini mi se da ih prodaje jedan nas član iz Vajske.

Što se tiče kikinde i drugih prikolica sa drvenim stranicama koje imaju šarke na donjoj strani, evo kako je kod mene bilo rešeno rinfuzno otvaranje. Nije to fabričko rešenje, to je moj otac tako napravio... Gornje stranice imaju kušake sa unutrašnje strane i nisu povezane sa donjim stranicama. Kušaci idu do poda i oslanjaju se na njega pa oni drže gornju stranicu, kao i kopče gornjih stranica. Znači kad se donja stranica otvori na dole prema točkovima, gornja ostane da stoji. Na gornjoj stranici postoji lanac na sredini u njenom donjem delu, tj odmah do sastava sa donjom stranicom i sa spoljne strane gde se lanac spaja sa stranicim je pokretna mala vinklica koja drži istovremeno na tom lancu i donju stranicu. ta vinklica može da se zarotira i skloni sa donje stranice za slučaj kad se donja stranica otvara. Kod istovara rinfuza prvo se ta vinklica čekićem skloni sa donje stranice, a potom se otvore kopče donje starnice i ona pada dole i rinfuz izleti napolje. potrebno je samo paziti da se otvara sa strane da stranica ne udari čoveka kad padne...

Kakve su Belje prikolice 6 t? Kako su se pokazale? Imaju dve na oglasu. Cini mi se da ih prodaje jedan nas član iz Vajske.

Ova je ta Kikinda sto sam pazario.
b86bbf7235eda6ca99580897b905c46f.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Boki Bole ima jedna Majevica u ponudi 5t dve osovine kiper nzm ništa dalje nudio mi Belić Miloš iz Tovariševa
Par puta sam video te prikolice Majevica bile su baš baš masivne i mislim da su trostrani kiper nisam siguran

Nego ručna kipa?
To je smrt!!!!
Ko je radio sa tim zna o čemu pričam jedne god u repi sam 2_3 dana tako kipovao smrt!!!!

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Cijena metala su skočile. Radna snaga je skuplja, hidraulične komponente skuplje. Provizija prodavača veća. Na kraj to sve plaća kupac. Slučaj kao i s bankama. Kukaju kriza, a klijentima poskupili sve usluge od 50-100%
Da ali malo preskupo iz komada.
Em što moram kredit i kamatu još i poskupljenje.
Kuda ćeš bolje.

Dobre su to prikolice, imaju vazduh kipu, rinfuzu, jake što se tiče osovina, gibnjeva, točkova pa i šasije, dosta lako se vuku i njih nemožeš pretovariti jedino što možda ima malo uži trag (uža a duža prikolica) pa su pre sklonije prevrtanju ali ti si u ravnici tako da tu nema problema, ima par komada kod nas u selu.

Nazad
Vrh