Prikolice

Rai pantograf sve lepo dok nestisnes kocnicu pa ti otpadne osovina ili neoperes prikolicu pa ostanes bez farbe.....jedino lim lepo isavija

- - - - - - - - - -

110920114193.jpg

Gde se tacno nalazi broj sasije kod zmajevih prikolica.Nemam onu aluminijumsku tablicu na njoj,iznad desnog tocka pise ZMAJ 118,a u supu mi kazu da ima 4do 5 prikolica sa tim brojem u drugim mestima, i da joj to nije broj sasije.

meni se cini da su ovde cupante opizdile ne verujem da je prikolica bas skoro došla sa remonta
cupante su potrosna stvar i cesto pucaju ili se otpuste vecina ih pravi od svetlo vucenog materijala i ne kali ih tada se materijal tegli i one se otpustaju, mada ako ih kali u kucnoj radinosti pa ih PREKALI dolazi do pucanja
ja uvek isecem plocevinu za platne (flajsne) i stavim šrafove 8.8 tvrdoce i matice samoosiguravajuce (sa plastikom), za podlosku izmedju gibnja i osovine najbolje se pokazala blazujka.

slika je od letos presipanje psenice kod mene u firmi postoje 2 ovakve prikolice i one su Nepoderive ako se pametno koriste!
ako vozis materijal u zrnu onda samo kipujes,
a ako vozis repu, šut, otpad, stajnjak, sljunak,drva onda otkacis spone od automatskog otvaranja kapije i pre kipovanja otvaras kapiju rucno!
Desavalo se da kada radi sa automatskim otvaranjem kapije a kipuje šut kamencina krene i zaglavi se izmedju kapije i patosa pa iskrivi donju gredu od kapije kao i da od prevelikog tereta koji deluje na kapiju iskrivi prizme, one trouglove sa strane sto drze zadnju stranicu.
na ovoj sa slike je kriva noga neko nije stavio podmetace kada je presipao u njivi pa je iskrivio.

ludi pozdrav dali mozda nema neko papire za staru zmajevu prikolicu (saobracajnu) da proda i kolko bi to kostalo hvala.

@bane_kosovar

Da li ti je na rudi ono okno gde prolazi kuka obrtno ili fiksno, posto ako je fiksno moze da bude opasno ako se nekad nedaj boze prevrne prikolica da okrene i traktor....

meni se cini da su ovde cupante opizdile ne verujem da je prikolica bas skoro došla sa remonta
cupante su potrosna stvar i cesto pucaju ili se otpuste vecina ih pravi od svetlo vucenog materijala i ne kali ih tada se materijal tegli i one se otpustaju, mada ako ih kali u kucnoj radinosti pa ih PREKALI dolazi do pucanja
ja uvek isecem plocevinu za platne (flajsne) i stavim šrafove 8.8 tvrdoce i matice samoosiguravajuce (sa plastikom), za podlosku izmedju gibnja i osovine najbolje se pokazala blazujka.

Duze remontovana je 6 meseci pre nego sto se to desilo....

Nazad
Vrh