Prikolice za rasturanje stajskog đubriva

Pa sta je to vise s plavim prikolicama... Nitko ne zna ofarbati u zeleno, crveno, ljubicasto...

Inace, cestitke na prikolici, samo sto mi se ne svidja sto razbacuje samo svoju tezinu, pa se njiva ugazi dosta vise nego kad prikolica razbacuje i u sirinu. nema veze sto se nekad prohodi ne sastave, ipak se zemlja ore, p se sve lijepo pomjesa.

Za cjenu koju si dao, i vise nego odlicna, jer ovdje za 2500€ tesko da ces dobiti ista ispravno a da je vece nosivosti od 3-4 tone...

Ja savoju đubretaru Kemper Universal Frase 3,5-4 t 1967 g. prodao za 950 eura bez kardana. Tako da je ova za te pare odlična kupovina. :bravo:

Prikolica izgleda fenomenalno, ja sam moju UNIVRZAL-ku iz 1968 platio 1 500€ ali je kompletno odradjena ko i ova, i nosivosti je tako 3,5 - 4t, radi ko ZMAJ, nebi je menjo nizasta, a i nije plava, vec zeleno-crvena.A za ovu dogradnju jos jednom svaka cast!!!!!! :bravo:

Radi radnju i jako lepo se vuce zahvaljujuci lisnatoj oprugi ispod rude, pa nece da cupka na putu...
Jedino cu morati lance da zamenim jer su malo istegljeni pa ne naleze na lancanik kako treba, a kad preskoci zub petljancija je vracati a i lopate se krive... Ili da ima negde da se nabavi lancanik sa vecim korakom...
Izmerena je i nosivost, 6 tona moze na nju napakovati! Kad smo merili bilo je na njoj 5800 kg ali nije bila skroz puna!

Pa koliko znam da se radi o obicnom, najobicnijem lancu, a ti bi trazio lancanike veceg hoda :nono:

Kupi nove lance ako su vec problematicni i onda znas da si miran, kad jevec ostatak prikolice uredan i s njom si zadovoljan.

Nije to obican lanac,nego kaljeni ili celicni ,a trebalo bi odmah menjati i lancanik

Meni se cini da svaka djubretara u mojem kraju ima obicni lanac na podu, a svaka djubretara u mom kraju je 3t nosivosti i starija od mene najmanje 5 godina ;)

Lanac je 9-ka a duzina okca je 45mm, neznam kolika treba da je duzina okca ali naseda na lancanik i haba ga... E sad kad bi postojao lancanik malo veceg precnika, a samim tim i veceg koraka onda bi lanac nasedao kako treba i nebi bilo problema...
tibor je napisao(la):
Mityo@kod vas treba registrovati te rasturivace?
Neke su registrovane a neke ne, kazu da nije obavezno! Murija samo svetlosnu signalizaciju trazi!

Mityo@ne bi ti valjalo,moraces oba menjat
Ja sam moju uzo iz Tresnjevca pre dve god,i na izlazu iz Sente murja me kaznio sa 7000din sto nije registrovan.

@ mityoo - kakve su ti to rešetke na Zetoru i čemu to služi ? Da srećni vozač ne pobegne ! :haha: :haha:

Dok sam radio sa zmajevim rasturivacem stajnjaka uletela mi cigla u kabinu i zamalo da me strefi uglavu!....Otada imam resetku koja SE LAKO STAVLJA I SKIDA....

mityoo je napisao(la):
Dok sam radio sa zmajevim rasturivacem stajnjaka uletela mi cigla u kabinu i zamalo da me strefi uglavu!....Otada imam resetku koja SE LAKO STAVLJA I SKIDA....
kako cigla ukabini ?? :sta: cim je ona stigla do tud mora da je imala brzinu!! al zamislite to vozite i odjednom cigla ulece u kabinu :D smesno ali veoma opasno!! :ppozdrav:

Kak0o cigla?! Pa lepo majmun od koga sam kupio djubre pobacao neke cigle u djubre, i naravno tovareno kasikom pa se nije videlo, a spirala koja razbacuje sa prikolice je naravno nasla, i bacila je uvis, bas u takvom uglu da je proletela kroz zadnje staklo traktora u kabinu!

Ziv sam se usro! A nije puno falilo da gazda od koga sam kupio djubre pojede tu ciglu!

Nazad
Vrh