Priključci, strojevi i mašine "made by savoris"

ma ja sam već pričao o ovome čudesu , vozilo koje je našlo upotrebu u šumi je ALSTOR 8X8 , pogeldaj malo njegove klipove
ali nigdje nemogu da nadjem skicu kako je riješen ovaj pogon sa lancima , ima li neko to ?

Nebi bilo loše da je nabacio i 1 metar bukovine, da vidimo kako ide.Ovako samo voza onu kutiju.
Meni ovo više liči na zajebanciju za gradsku decu, koja voli off road vožnju.

onaj snimak jd sa nogama je star nekoliko godina tako da jee to verovatno već usavršeno

pa ovo i jeste napravljeno baš za tu zajebanciju , ali ovaj sistem koriste i za ozbiljnije šumske mašine

...
30cn4fn.jpg

Da osvežimo temu, evo slika što sam Savi obećao, slikane su na brzinu ali treba da se radi tu motor pa će biti i detaljnijuh ovo je samo spoljni izgled.

Tine nije moje, nego jednog mušterije kome održavamo mehanizaciju, a inače je kupljen u CH.
Savo ima izvod za prednji kardan samo se nevidi od onog nosača ali evo druge slike gde se vidi.

aha , nisam ni obraćao pažnju na taj udaljeni dio , nisam ni očekivao kardan tako visoko

@kosjerac jesi li vidio u temi ''alati radionice'' da sam našao onaj tahometar

Procitao sam par strana u temi i hteo sam pitati kako stojis sa kosacicom za vocnjake , mozda imam ideju oko resavanja tog problema . Vojni princ gauer kao osnova pogona ,smanjiti malo razmak tockova a izmedju motora i menjaca ubaciti reduktor koji smanjuje obrtaje i odakle bi se moglo izvesti i kardanski pogon . :ppozdrav:

Nazad
Vrh