Priključci, strojevi i mašine "made by savoris"

mirko_markovic67 je napisao(la):
kako mu uskladiš brzine, jel ti pogon priključnog vratila onda ide preko menjača?
tacno tako

ma nemora pogon biti uskladjen toliko savrseno posto ga ukljucujes pretezno u klizavom terenu gdje tockovi mogu da proklizaju , jos ako stavis kardan sa lamelom onda nemas brige samo gas

jesam pominjao iz raloga sto vladimirac nema sinhroni izlaz kardana :zli:

ova prikolica sto sada pravim ce najvjerovatnije ici na prodaju , mora od necega i da se zivi ::novac::
pa zbog toga tipujem da pase na fergusona jer ih ovdje ima najvise a i najkilaviji su u blatu :D

a na onu moju prikolicu sto sam napravio cu da stavim diferencijal od mercedesa 307 koji imam i gume koje sam dobio od branka , i to cu da pristimam da odgovara sinhronom izlazu kardana iz rusa

jer kako mi se cini da u IMTa i rusa nije isti odnos predjenog puta i obrtaja kardana
ima li neko podatak za rusa koliko je obrtaja kardana za metar predjenog puta ?

e sada zamisli rusa sa pogonjenom prikolicom , bice 6X6 :cool: jos kada mu stavim svih 6 lanaca :ppozdrav:

jeli isti diferencijal od obicne lade i od nive (imam obicni) sta mislis koliko moze da nosi i ako nisam dosadan javi kako se uklopio sa imt-om

od obicne lade i lade nive je isto srce diferencijala ali poluosovine nisu
na obicnu ide felna 13cola sa 4 rupe a na nivu 16 coli felna (velika prednost) sa 5 rupa
i poluosovina je deblja cini mi se nisam je mjerio

cuj dosadan , pa zasto smo ovdje :ppozdrav:

:D :D

imam i video ali me nesto zeza jer video koji traje 12sec mi traje skoro minut :sta:
valjda sredim

107 rupa izbusio za 1.5 sat :ppozdrav:

abcd0012l.jpg

abcd0011.jpg

u dubinu moze onoliko koliko natjeras , ovo nije za kolje posto je preveliki precnik
imam u planu praviti nesto i vece i manje , sada je 60cm

evo posle rucka sam izresetao jos 84 komada u izuzetno teskoj zemlji

ali da sve nije tako bajno govori podatak da mi je pukao zadnji krst kardana
razlog pucanja je sto je krst bio uskougaoni a nisam imao paralelogram i kada je burgija zakacila ivicu rupe cijela se mnogo zabacila u nazad
rjesenje za ovo je normalni krst kardana i paralelogram
ev' jos koja slicica

abcd0014e.jpg

abcd0013.jpg

abcd0015e.jpg

kako radis po satu ili po rupi? koja je reklama?busim rupe po kucama :haha: :haha: :haha: malo sale neces zameriti

Kosjerac je napisao(la):
Reklama je: busim rupe po kucama alat nosim sa sobom. :haha: :haha: :haha: :haha:
Malo sale na ovom tmurnom danu dobro ce doci.
hahahaha , odlicna reklama , ima da idem kod firmopisca da mi napravi odmah :D

@ meshter
hvala na podatku mada se na slici nista ne vidi
prikolica je danas ISPROBANA :ppozdrav: nisam je opterecivao niti spajao kardan
samo sam je zakacio za fergusona i uporedio obrtaje kardana na traktoru i kardana na prikolici , rezultate cu da objelodanim nesto kasnije
kardan nisam mogao spojiti posto mi je smetao dio rude koji sam morao da odsijecem pa ponovo navarim ,greska pri izradi jer nisam imao IMT nigdje za skidati mjere nego sam radio sve iz glave onako napamet
taj dio je prepravljen ostaje jos nekoliko sitnica

a ako uzmemo malo da racunamo te proklete obrtaje kardana koji nemaju neki standardni standard onda sa podatkom da IMT ima 48cm predjenog puta za jedan obrt kardana onda razlika izmadju IMTa i rusa ispada da rus napravi 3,5 obrta metru a IMT 2,nesto sitno , sto bas i nije zanemarivo

Savo koje su gume na traktoru, a koje na prikolici, mislim na dimenzije.
Inace moj pasa je napravio istu takvu prikolicu samo sto je diferencijal od tamica i nosi gume 6.00*16 a na traktoru 12.4*28, dobro je uklopio obrtaje (mislim na obrtaje izlaznog vratila i predjeni put traktora i prikolice ) i jos jedna dobra stvar sa tim " kompletom" fergula na ler, kardan u direktno i gas, pici ferdza
ko lud.

traktor 11ke
prikolica 6.5X16

nisam mogao isprobati u voznji posto nisam mogao staviti kardan jer mi ruda smetala
jako mali prostor u fergana je izmedju izlaza kardana i kuke :udri:

u **greška ti led koliko mu ovo crpi snage , imao sam osjecaj pri kraju videa da ce JD obletiti oko panja :D

al da mu jebe kevu , jebe :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1272146819[/time]

Nazad
Vrh