Priključci, strojevi i mašine "made by savoris"

ma znam on se klati na jednom bolcnu ali to mi vec kompikuje stvari
ko ga jebe ovako neka ide nista mi ne znaci i da savije kardan (cijev) je od obicne cetvrtaste cijevi 50X50X4mm , a ona unutrasnja je 40X40X4mm njih dvije kostaju bagatelnu cifru tako da nista mi ne znaci ako ih povremeno sjebe mada ne bi trebalo

cak idem na to da su mi te cijevi slaba tacka da njih prvo savije posto su mi najjeftinije i najlakse za zamijeniti bez ikakvih prepravki i popravki

Što nisi riješio paralelno vođenje kad već imaš viška stuba ''piramide'', onda staviš fiksnu vezu svrdla i reduktora, eventualno opruga kao na sjetvospremaču za amortizer vođenja i gas. Odmah riješio i eventualno biježanje svrdla.
Na ovako nešto mislim

Savoris jesi li razmisljao da taj diferencijal okreces sa hidromotorom umesto kardana, a na tu postojecu nosecu cev stavis vecu da klizi po njoj a na nju okacis diferencijal sa hidromotorom pa mozes da stelujes rastojanje od traktora do burgije.

imam li potrebe za tolikim zakomplikovavanjem stvari :sta:

ma nista ovako kao sto sam i zamislio cu da napravim , jer mi je tako najbrze i najlakse
a na kraj krajeva na greskama se najbolje uci :D

onaj krst kardana koji sam bio zamislio izmedju diferencijala i burgije je izbacen , postoji mogucnost da cu ubaciti paralelogram
Post je spojen: [time]1267556174[/time]

neko me je pitao da slikam ono cudo koje se koristi za grijanje starim uljom , meyconi cini mi se
danas sam bio kod toga covjeka koji to ima i nisam slikao jer je dao taj sporet nekome trecem covjeku koji mi je prilicno daleko ali mi je ovaj objasnio princip rada

meyconi je napisao(la):
Jel moze skica tog kompletnog sporeta , moze i rukom nacrtana , samo da znam o cemu se radi?
ajde potrudit cu se , mada crtanje mi i nije bas jaca strana

inace danas bio na vasaru u Rumi ,vecinu vremena proveo sa Brankom u kafani :ppozdrav:
covjek me castio sa gumama ::spreman na sve::

kada sam dosao kuci radio sam na busilici onoj za rupe
strojcina je veceras isprobana i prezadovoljan sam sa uradjenim

imam nekoliko sitnica za rijesiti ali to je maciji kasalj u odnosu na ono sta sam ocekivao
prvo oblik svrdla je dobar ali moram dodati jos jednu spiralu da bolje izvlaci zemlju iz rupe
pa moram dodati jos jedan noz sa druge strane posto burgija seta k'o jeftina striptizeta
i moram rijesiti da se ona noseca cijev koja nosi cijeli uredjaj ne seta lijevo desno

uglavnom naisao sam na probleme koje ste mi predocili ali smatram da ih mogu lako prevazici ::namigivanje::
sutra dorada i finalna proba
ljudi zovu vec da im busim rupe za sadnju ::novac::

galki je napisao(la):
stavi siljak na vrh burgije ja mislim da ce to da ti resi problem
vec ima i ne rjesava stvar
burgija stoji u jednom mjestu ali mnogo seta gornji kraj (reduktor) jer je jedan noz u pitanju pa se uvijek naginje na kontra stranu kako se burgija okrece
dodavanjem jos jednog noza sa druge strane koji ce da bude dug 2/3 poluprecnika burije i nizi od ovoga sadasnjeg noza za 1-2cm smatram da ce se dobiti odgovarajuci protiv otpor i da ce svrdlo ''mirovati''
Post je spojen: [time]1267650891[/time]
45948749.jpg

ovo crveno je samo jedna najobicnija cijev precnika 5/4 koja spaja gornju i donju komoru u kojoj je ulje
ta cijev (po navodu toga covjeka) sluzi da bi se zapalili nesagoreli gasovi ili da bi se stvorio vrtlozni efekat da bi se ti gasovi spustili ponovo u donju komoru da bi tu sagoreli
ni ja nisam najbolje razumio taj dio GDJE gore ti gasovi dal' u toj cijevi , dal' u gornjoj ili donjoj komori :sta:
nekakvo moje misljenje je da se time stvara nesto kao vihorna komora kod 533 recimo , jes' mi i poredjenje do mojega aa?

kao sto rekoh busilica za vocke ima dvostruku funkciju :D

image0086j.jpg

image0088l.jpg

ove metrice dize ''ladno''

EDIT
a evo i drugoga dijela makine

svrdlo precnika 60cm u dubinu do max 80cm , do dubine oko 60cm busenje traje ispod 10 sekundi :D
image0092p.jpg

image0089i.jpg

image0090v.jpg

image0091s.jpg

e da si bio blizu mene sa masinicom pre 6 godina spasio bi me tantalovih muka rucno smo izbusili 80 rupa u smonici to je bilo ko na golom otoku :zli:

tacno petre , ti bar znas koliko je ovo pomagalo ::namigivanje::

galki , bio sam i ja na golom otoku prije nekoliko godina sa preko 100 komada :zli:

nemam pojma sa cega je
prenosni odnos je 5,5:1

kuplung mu je ova rucka sa strane , sredina odmotavanje jedna strana vuca druga strana kocenje
djeluje mi fantazija

Nazad
Vrh