Priključci, strojevi i mašine "made by savoris"

:D kad dodje da iznosim ovoliko drva koliko ovdje moze da stane tada ce prestati da se bavim sumom :haha:

salu na stranu razmisljao sam o necemu kao sto su vilice za rolo bale da se stave na PH da se optereti prednja osovina a da taj teret bude koristan

mada neki dan sam nailazio kod covjeka koji prodaje ovakvog YANMARa i trazi 1500 evra za njega
[youtube]8v0rtGotXP4&feature[/youtube]

jebemmu oca malo mi je skup da je 'iljadu kupio bi ga , mogao bi on naci primjenu u sumi

Mali mu klirens za sumu...
Evo malo prostijeg resenja :D
Nadam se da vidis kako radi,kad je dignut polugom otkacis i on iskipuje,spustis hidraulik tek toliko da kuka uhvati i pici,po meni puno bolje nego o sebi izvlaciti fatljiku po fatljiku.
28vubld.jpg

538bir.jpg

5n2c5t.jpg

NA, s tim se radi samo u krajnjim slučajevima. O sebi ako izvlačiš onda se ostavi takvog posla.
Ja ako i izvlačim, pružim sajlu 30m, zakvačim deblo i vučem traktorom, ako neide u jednom komadu režem i vučem polovice, ako neide ni tako opet krati..
U biti, gdje kod vučem, tu traktorom nemožeš prići do panja, mogu doć, al se nemogu vratit tak da sajla majka..
Savo, na dosta traktora u mom kraju ima naprijed ''nosač'' gdje stave i do pol metra drva za uteg..

To mi se više sviđa kao izuzimač silaže onako za manja gospodarstva, samo se malo prepravi..

ja danas malo prckao , pravim nesto sto ce sluziti ujedno i za utovar tezih metrica a i za busenje rupa za vocke i stupove za ograde

sugestije bi mi dobro dosle :cao:
abcd0013o.jpg

abcd0012r.jpg

abcd0010v.jpg

abcd0006n.jpg

pa ne bi se bas reklo za trupce , tu su veci tereti i za njih imam viljuskar , ovo je cisto za teze metrice kada ih treba podici na prikolicu ili karetu a nekada prelaze tezinu koju 2 covjeka mogu da podignu bez lomljenja kicme

Tako slicno ima i moj komsija vec napravljeno za utovar trupaca,motor na traktor je ubacivao tako,a trupce je dizao one velike sa rusima i tovario u zmajvke,sutra cu slikati moje koje nikad nije napravljeno,cale nabavio iste delove kao i komsija,ali nikad nije napravio jer nije isao u sumu aktivno,vec samo za nase potrebe.

Trebao bi napraviti piramidu kao kod priključnih mašina, samo da kraj rude kačiš tamo gde ide toplink na traktor!

Evo kako ja utovaram, uskoro bude napravljeno drukčije, cijev sam malo smoto po završetku tog dana, jer je to pravljeno za metrice a ja..
Mićo, ovako misliš?

A kod kuće ih pretovaram s utovarivačem za stajnjak.

petarHR je napisao(la):
Evo kako ja utovaram, uskoro bude napravljeno drukčije, cijev sam malo smoto po završetku tog dana, jer je to pravljeno za metrice a ja..
Mićo, ovako misliš?

A kod kuće ih pretovaram s utovarivačem za stajnjak.
E baš tako Pero!

pa ova moja sila od masine je i zamisljena tako da jedna radnja bude ova kao u petra a druga da na ovu skalameriju samo dodam reduktor sa burgijom za busenje zemlje za sadnju vocki , ili postavljanje ograde

I ja imam takvu , ali nije dobra. Radio sam sa tastovom koja je radjena sa kavezastim ramom i mnogo je bolja . Slikacu i stavljam patent.
Post je spojen: [time]1267261409[/time]

joj izvini zaboravio sam a danas sam bio kod njega ::sramota::
slikat cu nema problema

a ajd reci mi zbog cega nije dobra ovakva busilica
mozda i nije ali ko je jebe meni je najlakse za napraviti pa valjda izbusim sa njom 500 rupa za moje potrebe i ona je izvrsila svoju misiju ::namigivanje::

najvise me zanima oblik same burgije , koliko spirala na kome razmaku i tako ti detalji
ako neko zna nek pomaze ako moze

za burgiju imam okruglu plocu debljine 10 ili 12 mm nisam merio a precnika je 58cm

koja velicina (precnik) burgije je optimalan za orah,sljivu,krusku,jabuku
koja dubina je isto potrebna za ove pomenute

abcd0016c.jpg

abcd0015p.jpg

abcd0017c.jpg

ja mislim da je taj reduktor predaleko do traktora, mislim da traktor nece moci da ga digne kad svrdlo bude puno zemlje tj kad se zarije dole jedno pola metra, koliko ces sigurno busiti.
druga zamerka je taj krst kardana pod reduktorom, mislim da tu isto netreba krst da nebi burgija bezala, levo desno, da rupa bude tu gde si zamislio, a ne malo pored (ka kad se busi okrugkla cev, ili lim, bez predhodnog kirnovanja)
pod tri: mozda dodati jos neki nosac koji ce povezivati gornju cev i reduktor, taman lepo ima i rupu za to... mislim na sliku br2. :cao:

:ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:

nekakav nosac kardana na sredini pod ovakvom izvedbom nije moguc , vidjecu kako se ponasa ovako pa cu onda mozda raditi neke prepravke

to da je predaleko od traktora , mozda i jeste ali lako mi je skratiti cijev ako bude problema pri vadjenju zemlje iz rupe
naime ovoliku cijev sam imao i ajde rekoh da je ne kratim sada vec posle kada vidim koliko je optimalno

to pricvrscivanje sto kazes na slici 2 je planirano samo nisam planirao krutu vezu nego neki gumigeling ili opruge , vidjet cu sta ce bolje leci

a kardan ispod za koji kazes da ne treba , pa tu se ne bih slozio sa tobom posto oblik burgije koji planiram da pravim imat ce vodilicu ispred koja bi trebala da rijesi efekat toga ''bjezanja'' burgije

jer ako nemam taj krst dole a blokiram diferencijal na slici 2 kako si rekao nema nista od busenja posto burgija nece ici paralelno

Nazad
Vrh