Priključci, strojevi i mašine "made by savoris"

jesi stavio teg na vucu ili nema potrebe

~Kiki~ je napisao(la):
Baš je odrađeno , jel klaćenje prednje osovine ne smeta ? :ppozdrav:
a cemu bi smetalo :sta:

galki je napisao(la):
gdje teg , na koju vucu ?

SKEMBA je napisao(la):
Savoris a jel nije moglo da se uradi sa jednim, dvosmernim cilindrom. Inace svaka cast.... :D
jel mislis dvosmijerni za zakretanje lijevo-desno ili za dizanje gore-dole
ako mislis na zakretanje , tu sam imao ova dva mala pluger cilindra i uklopili su se savrseno
mada moja prvobitna zamisao je bila da zakretanje bude rucno na neke rupe i stift koji bi blokirao dasku u odredjenom polozaju
ali kada sam odmjerio ove cilindre jednostavno sam ih morao staviti kako su lijepo legli

a ako milis na podizanje , e tu mi je bilo suvisno komplikovati sa klipom posto sam vec imao ovo hidrovitlo koje NIKADA ne skidam i zasto ga ne bi iskoristio

inace startovao sam jutros oko 6 sati i evo sada sam dosao sa ciscenja , sve radi savrseno
dorada NEMA :ppozdrav:

evo slika iz pokreta
image0070f.jpg

savoris je napisao(la):
~Kiki~ je napisao(la):
Baš je odrađeno , jel klaćenje prednje osovine ne smeta ? :ppozdrav:
a cemu bi smetalo :sta:

galki je napisao(la):
gdje teg , na koju vucu ?

SKEMBA je napisao(la):
Savoris a jel nije moglo da se uradi sa jednim, dvosmernim cilindrom. Inace svaka cast.... :D
jel mislis dvosmijerni za zakretanje lijevo-desno ili za dizanje gore-dole
ako mislis na zakretanje , tu sam imao ova dva mala pluger cilindra i uklopili su se savrseno
mada moja prvobitna zamisao je bila da zakretanje bude rucno na neke rupe i stift koji bi blokirao dasku u odredjenom polozaju
ali kada sam odmjerio ove cilindre jednostavno sam ih morao staviti kako su lijepo legli

a ako milis na podizanje , e tu mi je bilo suvisno komplikovati sa klipom posto sam vec imao ovo hidrovitlo koje NIKADA ne skidam i zasto ga ne bi iskoristio

inace startovao sam jutros oko 6 sati i evo sada sam dosao sa ciscenja , sve radi savrseno
dorada NEMA :ppozdrav:

evo slika iz pokreta
image0070f.jpg
Da, na zakretanje levo desno sam mislio, ali ok ako si ti vec imao ove cilindre... :D
Svejedno je ispalo super...

traktor vozi pretezno bez slajfanja , jer ide po ociscenom dijelu puta
mada nemora da znaci , desava se da nemoze bez lanaca ali ni to nije problem posto su mi uvijek pri ruci i montiram ih za 10 minuta oba :D

Farmer II je napisao(la):
Stvarno fenomenalno rešenje, savoris je još jednom nadmašio samog sebe :D :D
ovo je tek predigra sacekaj da vidis kakvu planiram napraviti na rusa :D

evo kroz kolike smetove sam prolazio sa onom turbinom za snijeg sto sam napravio
u kombinaciji sa rusom i njegovom kasikom
abcd0002wr.jpg

abcd0001c.jpg

abcd0004g.jpg

abcd0003f.jpg

mucobieno je napisao(la):
koliko brzo prolazis kroz taj smet sa turbinom, tj koja je brzina kretanja u toliko puno snega :ppozdrav:
prije bi se moglo reci brzina stajanja :haha:
moras sasvim polako krenes 20cm pa zastanes nekih 5 sec i tako redom
a moras i svakih metar ako ides unazad ponovo krenuti naprijed jer visina snijega daleko premasuje visinu turbine
znaci prvi prohod idem sa maksimalno dignutim polugama i idem tako dokle traktor moze onda naprijed pa spusti do zemlje pa rikverc

znaci radi se o estremnim uslovima , inace smetovi kod mene nikada nisu duzi od 30tak metara pa nije problem ako se ide polako
kada je neka ''normalna'' visina snijega onda rus ide u sporohodnom rikvercu bez stajanja

to me zanimalo, hvala na iscrpnom objasnjenju.... znaci kad je sneg u visini turbine stigne ga odneti kad ides najsporijim rikvercom... :cao: :ppozdrav:

Nazad
Vrh