Priključci, strojevi i mašine "made by savoris"

Dozvoli da nađem manu... Stalno treba voziti u rikverc..... Ali bolje išta nego ništa! Zar nije jednostavnije na prednji utovarivač napraviti dasku za sneg?

Da, ovako je jednostavnije napraviti, a ovo je IMT539 i nema ništa od prednje hidraulike. dobro je i ovako.

mityoo je napisao(la):
Dozvoli da nađem manu... Stalno treba voziti u rikverc..... Ali bolje išta nego ništa! Zar nije jednostavnije na prednji utovarivač napraviti dasku za sneg?

Ko ga ima , a ko nema ? :ppozdrav:

ma sve je bolje nego guzni pogon :D znam iz izkustva
ja sam na prvom vladimircu napravio neku ajde nazovi kasiku , ni na sta to nije licilo ::sramota::
ali je radilo radnju , jebat ga bolje nego rucno
koristio sam je nema za sta nisam , nit se mogla dovoljno dici od zemlje nit je imala zakretanje nit je bila jaka stalno je pucala ali je dosta i odradila od zatrpavanja kanala ravnanja placa ciscenja snijega guranja klada , ma nema sta nije radila
zao mi je sto to nisam slikom ovjekovjecio kao moj prvi ''patent'' :udri: imam je i sada bacenu negdje ali je u jadnom stanju , makar cu je sada slikati

ja vise posvecujem paznje cuvanju ledja , evo imam u planu napraviti nesto slicno uovaracu za djubre ali da ga namontiram na onu moju sumsku prikolicu "karetu" pa da teze metrice tovarim sa njime
racunica jednostavna : bolje da radim na toj dizalici 7 dana nego da cijelog zivota rucno tovarim drva
jer sam ove godine sjekao neke bukve koje vjerujem da je u jednoj metrici bilo i preko 300kg tereta
a bavim se izvozom drva u nekim srednjim kolicinama , nit je PRO nit je HOME

mirko_markovic67 je napisao(la):
Ima nas još
sq2irn.jpg
samo nemamo kad da slikamo.
Bravo Mirko...
Imamo i mi u komsiluku ovakvu dasku pa sa njom i cistimo sneg i ravnamo materijal po putevima a i poneki breg u nasim brdskim njivama.

pregledah ovu temu mogu reci samo reci hvale ja pomalo raduckam ali savoris je doktor u pravljenju kojekakih kerefeka

ovi cilindri su pluger , jednosmijerni ::namigivanje:: nema tu sta da se ukrsta

samo tu komandu moram uduplati sa cilindrom zadnjih poluga posto mi je ona komanda od kiper crijeva zauzeta sa ovim hidrovitlom a ono mi sluzi za podizanje cijele kasike
vladimirac ima samo dvije dvoradne komande , mislio sam da mu ''uvalim'' razvodnik od rusa posto je isti a ima 3 komande ali nemoze da stane preveliki je :udri:

Stavi mu onda razdelni ventil, i onda njime biraš koju funkciju da radi kad pomeriš ručicu!

mityoo je upravu isto kao na beracu ili rotocionoj kosacici ja se nebi setio :D

moze i bez razdjelnog ventila posto imam jedan ventil vec na cilindru od zadnjih poluga kojim regulisem brzinu padanja poluga pri razlicitim opterecenjima ::namigivanje::

Draganpan ta moja konstrukcija je prvo kačena na ram od pluga dve godine sam čistio sneg sa njom a jesenas sam rasturio 300 kubika tucanika po putu. zimus sam promenio kačenje ovako je mnogo bolje traktor ide po očišćenom i ravnom. Savoris svaka čast jel to radiš iz hobia ili ... to mnogo dobro izgleda.

radim iz zajebancije , volim tu kreativnost iz starog gvozdja

naime ovdje se radi o nekoj staroj boci od hidrofora i jos vecine stvari koja je negdje vec bila u funkciji , najmanje je novoga materijala :cao:
a i treba mi posto zimska zarada lijepo dodje , mislim na zaradu oko ciscenja snijega

lepo kod mene zarade nema čistim za džabe. Polovnog materijala više nemam ovo mi je ostalo od nemaca iz II sv. rata, dobar materijal takav više ne prave. gde nabavljaš te cilindre i pošto, trebao bi mi bar jedan 300mm hod oko 80mm prečnik.

nema gdje ih ne nabavljam , Ruma i otpadi starog zeljeza iskljucivo mada RUma skupa majku joj :udri:
a i prckam oko hidraulike pa ako mi trea da prepravim cilindar ja to za tren uradim ::namigivanje::

inace ovi cilindri su od nekog kombajna i dizali su one ''vitlenice'' na hderu . ja mislim da se tako zovu ::sramota::

Vitlo ili vetrenjača! Ako sam dobro shvatio! Inače takođe najviše materijala nađem na raznim otpadima

Nazad
Vrh