Priključci, strojevi i mašine "made by savoris"

Pa da nisi dao 15 e bio bi skoro dzabe. ::namigivanje:: Tako se kod mene kaze kad se nesto kupi jeftino.
A ja jednom na vasaru pitao za crtalo i ganci trazili 20 e za neko drndavo ,a ti kupio hidromotor za 15.

savoris-e prijatelju jel imaš neku genijalnu ideju (kao i sve otale što su ti) za čišćenje snega :haha: jasam nešto mislio da napravim kao ona tvoja grtalica al pozadi da ide , nemam prednju hidrauliku , pa da guram sneg urikverc , svi pričaju globalno zagrevanje a sneg samo .... šta misliš jel bi mogo 539 da gura u rikverc nešto tako , dali bi imao snage :sta:
Post je spojen: [time]1261067589[/time]

i ja mislim da bi isao slabo narikverc . cak i sa lancima bilo bi to kilavo :nono:

lakse bi isao kroz snijeg pa za sobom vukao dasku , onu koja se zakrece

ja sam na vladimircu imao jednu kasiku naprijed koja je bila siroka oko 165cm i bogami lijepo je isao sa lancima jer vucni tockovi idu po ociscenom , jos lakse ako zakacis neki priljucak srednje tezine nazad

a sve te rotacione stvari za ciscenje snijega koje se brzo okrecu ne preporucujem zbog skrivenih predmeta u snijegu , i ja kada turbinom naidjem na nesto lijepo zatutnja u njoj :zli:

kolike povrsine imas u planu da cistis ?

kolike povrsine imas u planu da cistis ?
pa sa ovom " kosačicom" sam mislio oko kuće ono staze i trotoar ispred kuće i ćupriju , a sa ovim "guranjem" za početak samo moje dvorište a posle bi videli :haha: kako ide

samo mislim da bi se komšije prvo čudili šta ja to radim kao i sad pošto sam skucao jednu dasku 130cm na letvu i time guram sneg , kad ga ima 2-3cm napolju , i da vidiš jedan "prohod" i čist trotoar a ćuprija dva-tri i gotov poso :ppozdrav: treba gurati al lakše mije ovo nabrzinu da malo zapnem nego da lopatam pola sata

a isto tako ti je i lakse malo progurati tom daskom neko praviti masinu koju nikada i nigdje nisi vidio u praksi :D

za te tvoje potrebe moze litar kuvanog vina i siroka lopata i polako , zima je dan cijeli pred tobom ::suncanje::

savo, ova drvarka se odlicno pokazala mada mi se vise svidja tvoja, kod ove su tockovi na prednjoj osovini manjeg obima, po ravnom i pod teretom oslobadjaju deo tezine zadnje osovine a po neravnom i rupama odlicno balansiraju, presrecu rupe i preglabice i cine ceo tovar stabilnim. Duzina sasije je 4m a sirina 1,2m, dvojica se dobro namuce da je napune za dan, velike je nosivosti i vise zavisi od traktora i terena nego od nje.
3304m83.jpg

35314jb.jpg

napomena: osim elektroda sto su placene, ostalo je sve uradjeno od otpada
k9fjic.jpg

najvise sam tovario 6 kubika, zbog terena, a po duzini sam tovario stabla za grede duzine 6 m na patosu a iznad metar visine stabla od 8m, ali sam tada imao veliki problem terena podizao mi se prednji most traktora (zadrugar-landin)

hmm lijepo nema sta
nego da vi znate koje mene ideje obuzimaju mozda bi rekli da sam odlijepio , a vjerovatno ne bi ni pogrijesili :D

dvoumim se izmedju neceg ovakvog
MEMO0005.JPG

ili necega ovakvog
blue_minitruck_dump1.jpg

pitat cete za sta mi to treba , odogovor NEMAM POJMA ali bi imao zelju napraviti nesto tako u dugorocnom periodu

inace prvi projekat je detaljno objasnjen na ovome forumu sa zajebanim jezikom
http://harvelit.proboards.com/index.cgi?board=esittelyt&action=display&thread=892&page=1

ovaj na prvoj slici mi deluje previse mali, i sve je nekako nagurano... sedi se na motoru... ::lose:: ali imas ideju, samo napred... :D
koji bi motor koristio, menjac?

joj mnogo je promjenjivih u mojoj glavi
za prvu stvar motor mozda LDA450 ili neki dizel jednoklipac ili neki malolitrazni dizel , od termokinga recimo , za to mozda i varijatorki prenos nesto slicno kao na kombajnu

a za drugi motor od auta dizel naravno koji bi sa svojim mjenjacom stajao uzduzno a poluosovine iz tog mjenjaca bi isle na dodatne diferencijale
ovako nesto
trac15.jpg

zainteresovani mogu pregledati i ovo dobro rjesenje kompletno
http://www.tractorbynet.com/forums/build-yourself/93861-diy-home-built-compact-tractor.html

eto i ja malo igrom slucaja izreklamirah neke druge forume , namjera je bila pokazivanje ideja radi poredjenja , nadam se da je to dozvoljeno

@savoris
Vidim da si pun ideja. Licno mene to sto interesuje je kako najlakse,najeftinije u kucnoj radinosti da povisim floridu pick-ap, vrsljam sa njom po ataru i u sustini sam sa svime zadovoljan, samo JAKO je niska.Zadnji trap nije problem resiti a za prednji cak imam neke ideje ali jos tragam za boljim resenjem. Znam da postoje firme koje to lako rese ali to nije isplativo za ova kola. U pitanju je nekih 5-10cm. Pozz...
:ideja: :ideja: :ideja:

slabo poznajem zastavina vozila ona su kod mene slabo zastupljena ali ti mogu reci par rijeci opsteg poznavanja
zavisno sta ti hoces od toga auta ? kolika ti je njegova vrijednost , u prevodu kolk'ko ti ga je za sjeckati zavise mnoge stvari
ako ti nije za stalni saobracaj onda nije problem , prednji bio ti je najlakse da uzmes neke stare amortizere odsijeces im donji dio za onoliko koliko hoces da dignes i samo zavaris na svoje amortizere , pri tome obrati paznju da poluosovine imaju dovoljno ''lufta'' kada je amortizer potpuno rastegnut postoji mogucnost da poluosovina dodje kratka

u zastave je nazad cini mi se gibanj , odnesi ga nekom majstoru sto se bavi gibnjevima neka ti ili te listove savije jos , ili doda jos jedan list dobit ces i vecu nosivost i neudobnije auto , ako amotrizeri budu kratni napravi neke uloske (distancere) za solje amotrtizera

jbga mozda ti i nisam nesto pomogao al kazem ne poznajem pristojno zastavina vozila .
jel isti sistem ogibljenja kod floride i stojadina ? :sta:

Verujem da nisu pametovali i da je isto ogibljenje samo jedan list vise zbog nosivosti.
Sto se prednjeg kraja tice o tome sam i ja razmisljao ali o gornjem delu amortizera, nego razmisljao sam dali necu poremetiti nagib tockova? Ne bih preterivao sa visinom da me ne teraju na atest i da ostane koliko-toliko stabilno na putu jer koristim ga i u saobracaju ali nekih 70% van asfalta. Jednostavno je vozilo za odrzavanje, tovarni prostor zadovoljava moje potrebe, mala registracija, mali potrosac (tng), u sustini sve su to razlozi zasto sam se odlucio za njega ALI nisam razmisljao o visini, cak mislim da je nizi i od skale poly.
Post je spojen: [time]1263149837[/time]

Svoje vremeno sam hteo i ja da pravi nesto ovako, mozda vise nalik bagiju.

ne spavam zimski san :cool:
sirina 170cm visina 43cm zakretanje ovo ono sve zajebancije , za vladimirca ako bog da
image0030w.jpg

image0031n.jpg

image0032.jpg

Nazad
Vrh