Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
trebalo bi da budeZar nije svaki AN "pola-pola" ?
Objasnjavao je neko na forumu prosle godine sta tacno znaci stabilizovani,ali sad neznam gde je to.Moguce da nisam u pravu...Mislim da nisu u pravu tj jesi što se tiče hemijskog sastava ali da nema to veze sa Stabilizovani.
Evo napisao sam na prethodnoj straniStabiliovan je vezano za neke stvari koje nemaju veze sa sadržajem ili oblikom azota! Samo mi još recite da se razlikuju po oblicima azota đubriva AN, KAN i SAN. Šta si ti talianu slušao na predavanju u Alibunaru?
Gariša
Neško SAN i AN su ti jedno te isto ,razlika je što je SAN stabilizovani AN i ništa drugo a ta "stabilizacija" je isključivo za potrebe skladištenja tj zbog zapaljivosti.
Nema potrebe da se mučiš i da mešaš ...itd.
I ja sam prihranio 5,6, i 7 marta i čim vreme dozvoli idem još sa 100 kg SAN-a.
Da ,dasvi ostadose nedoreceni,pa jel sad SAN djubrivo ima pola u amonijacnom obliku a pola u nitratnom????????????
[TABLE="class: contentpaneopen"]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TABLE="class: contentpaneopen"]
[TR]
[TD]
Хранљиве материје: Азот (Н) 33% /-0,6%; (16,5% Н- НО3 нитратни и 16,5% Н-НХ4 амонијачни азот)Физичке особине ђубрива:
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Ako imas mogucnosti,sto da ne.Čitam sve ove postove i tek sad ne znam šta više da radim
Moj slučaj je sledeći
U jesen ,,bačeno" 100 kg MAP-a i 40 kg UREA /kj
Početkom marta prihranjeno sa 100 kg/SAN-a po kj
U pitanju je sorta Rapsodija i naravno kad budem prskao od korava i bolesti u planu je i folijarna prihrana preko lista .
Da li da prihranim još sa 100 kg KAN-a /kj ??
Kod nas bi moglo na nekim gornjim zemljama vec mozda sutra moglo.Ako ostane suvo,ja cu ipak ici u sredu.