Mijodrag
Banned
Potreban mi je savet. Kupio sam An da prihranim psenicu, pa me zanima vase misljenje, kad je najpametnije baciti po psenici?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
U potpunosti se slazem. Neki su odmah posle NG trcali u njivu da prihrane ali stvarno mi nije jasno cemu tolika zurba. Ja sam danas poceo sa prvom prihranom 200kg/ha kana. Nadam se da cu sve njive zavrsiti do srede, neke treba da zasuse da moze da se udje.Urea koja je bacena u prvoj polovini februara i ranije ce se do kretanja vegetacije psenice u velikoj meri premestiti u dublje slojeve zemljista i time biti dosta manje iskoriscena,jer korenov sistem nece pratiti svojim razvojem dalje ispiranje azota posle ovih sve obimnijih padavina,u pravom smislu reci djubrivo aplicirano u ranijim rokovima prehrane je ''baceno''...
U potpunosti se slazem. Neki su odmah posle NG trcali u njivu da prihrane ali stvarno mi nije jasno cemu tolika zurba. Ja sam danas poceo sa prvom prihranom 200kg/ha kana. Nadam se da cu sve njive zavrsiti do srede, neke treba da zasuse da moze da se udje.
[/IMG]
Mi danas uradili drugu prihranu sa 130 kj/kj An-a...