Prihranjivanje pšenice

Nije mi djavo dao mira pa sam probao danas poslepodne i islo odlicno u ponedeljak ako bude mraza nastavjam!(ns 40s)

Psenica Balaton
Setva 18.10. Norma 200 kg/ha

16l9z5c.jpg

Psenica NS 40S
Setva 18.10. Norma 230 kg/ha

xn52r7.jpg

Nisu najbolje, jer sam sejao posle one jake kise, ali je sklop dobar, i biljke su dobro ukorenjene. Sve u svemu, zadovoljan sam sa mojom ledinom!

pa mala je vlaga na svem ostalom je sarena sem na repistu gde je na svim dubinama jednaka
Pa koliko vidim, oni samo bukvalno sabiraju ovaj azot, bez obzira na to sto je vlaga mala, i na uopste razvijenost korena i prethodnu sezonu.
Meni i takodje kod tebe kao i kod kolege ta preporuka izgleda losa, tj malo azota.

Jutros se lepo radilo_Ostala još jedna parcelica (45 ari) koja je kasno posejana .

Kod nas je danas slabo mrzlo, mozda -1 ili 0. Ali izasli smo uradili nekih 20 kj i pocelo je da popusta, sad pada sitan sneg.

Subota -Petak
[TABLE="width: 748, align: center"]
[TR]
[TD]Temperatura zemljišta[/TD]
[TD="align: center"]-2 °C[/TD]
[TD="align: center"]-3 °C[/TD]
[TD="align: center"]-1 °C[/TD]
[TD="align: center"]-2 °C[/TD]
[TD="align: center"]6 °C[/TD]
[TD="align: center"]0 °C[/TD]
[TD="align: center"]0 °C[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Izmrzavanje zemljišta[/TD]
[TD="align: center"]visok rizik[/TD]
[TD="align: center"]bez rizika[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Ja sam danas bio da prihranim i ujutro i posle podne lepše se radilo posle podne nije lepilo suvo je , čak sam video jednog da sprema zemlju setvospremačem.

To je tanak sneg.Tu je i mraz držao ispod njega.Kod mene su ljudi radili ceo dan ali ja nisam hteo.Probao sam na jednoj parceli i odustao.Ne mogu njive naći niti krajeve svoje parcele videti.Jutros oko 10h je bilo oko 12-15cm snega ,a sad na istim mestima je od 6-8cm.Sad se već raspoznaju međe i njive.Ako uhvati neki jači mraz idem ujutru.

Nazad
Vrh