Prihranjivanje pšenice

U mom kraju se ove godine na dosta parcela ljudi odlučuju kojim djubrivom da prihranjuju po težini granula.

kada vidim ovog malog zaharija(urosa) hocu da povratim neda ljudima da ispricaju sta ih pita ,da nebi osao u:off_topic:
jos malo pa je optimalni rok moji planovi u dva puta 100 kg urea i 100 kg ana po jutru

Ukoliko noćas ne padne kiša ili sneg i ne bude mraza da izvuče vlagu gore sutra će se na višljim njivama sigurno moći bacati.Pšenica je toliko velika i gusta da se hoda kao po persijskom tepihu.

I ja sam danas odradio prvu prihranu sa 70 -90 kg po kj uree, inače lepo išlo, nije lepilo i kidalo pšenicu samo što nebi bilo loše je povaljati kad budu uslovi.

Ja sam valjao sve posle setve i opet bi trebalo.Jeste dobro ukorenjena ali opet noga tone više nego što bi trebalo.

ja sam juce prihranio psenicu 1 tura 100 kg ureje kutina po jutru vreme i uslovi su bili dobri a sad taman kad ovo pisem pada kisa
valjda ce biti dobro
28iz1c2.jpg

2woy7wh.jpg

23rafl3.jpg

I ko obicno bude bolji? Ti vec godinama bacas iz dvaputa, a deda jednom...
Nije do sada bila znacajnija razlika, metar dva, zavisno od njive i sorte, negde deda bollji negde ja ...videcemo i ove godine. Ali ako se takav trend nastavi, onda bogami okrecem i ja na taj princip jednom djubrenje, ostalo sve preko lista kada se prska od bolesti.

Razmišljo sam dugo kako da prihranim jednu parcelu , i pade mi na pamet ideja da uzmem čamac i montiram na njega neki jači atomizer za voće , sipam tečno djubrivo i gas . Uf da mi je ono što voze oni forenzičari iz Majamija. :kisa:

Ja sam radniku javio da se ujutru rano pojavi.Ako bude išlo radićemo ,a ako ne ima da se seku i cepaju drva i ostale aktivnosti.:ppozdrav:

I kod mene bi danas moglo da nije jutros palo 4 litre usrane kiše.Više štete od nje nego koristi.Nekako najviše volim da radim po mrazu jer onda ne gledam jer su njive višlje ili niže.

Kod nas nije tako,zemlja prosto usisava vlagu,a i drugi je sastav zemlje,okacicu slike ako budem sutra drljao,mogu da se kladim da ce i prasiti,ako nocas ne bude promene.

@diklofen
Mraz je keva,al kad nece,mozda ce u ponedeljak moci po snegu i mrazu,ako bude kako su rekli.

Nazad
Vrh