Prihranjivanje pšenice

A bacanje po suvoj zemlji plus valjak ne pije vodu?:ppozdrav:

Bolje nego da ostane po površini,najbolje ako pokisne u naredna pola sata,ali šta ako neće ni u naredna dva meseca - mislim tu na prihranu AN,KAN,SAN,gde će biti veći gubici pitam ja vas što nestajete u red za potkivanje

Svaka godina je priča za sebe,to nemožeš pogoditi šta bi valjalo i kad.Nek radi svako kako je zamislio,al Januar mi je nešto rano za takve radnje.:ppozdrav:

Bolje nego da ostane po površini,najbolje ako pokisne u naredna pola sata,ali šta ako neće ni u naredna dva meseca - mislim tu na prihranu AN,KAN,SAN,gde će biti veći gubici pitam ja vas što nestajete u red za potkivanje

onda čemo nastavit glavu i potkvu drito na čelo i glavom u zid!:haha::sjasi:A neče valjda biti tako loše!

Mislio sam februar ali tamo od druge polovine...ako bude snega,ali ako ne,čeka se suvo vreme sa najavama obilnih padavina za prvu turu.Tako sam ja zamislio.:ppozdrav:

Gariša ,da li imaš neke rezultate o N-min ? Negde sam pročitao da je mineralizacija bila dobra .

Ako bude kao prosle godine,uzas bolje sada nego po onoj sahari od marta...kod mene su neki prehranili i ječam i pšenicu! Ja iskreno čekam 10 do 20 feb ...pa na mraz i da otkidam po koji hektar!

Stigla urea za pšenicu:

96f8mb.jpg

Takođe planiramo za vikend, ako uslovi dozvole, količina 100 kg/kj.

Ipak je danas otišla jedna paleta uree... Kaže mi brat da se uopšte nelepi na gume... Ako sutra bude vreme kao i današnje, ode i druga....

Ipak je danas otišla jedna paleta uree... Kaže mi brat da se uopšte nelepi na gume... Ako sutra bude vreme kao i današnje, ode i druga....
Danas merili neke parcele, gazili po psenici, blata masnog koliko hoces po cizmama, necemo skoro moci u psenice. Samo u januaru do sada je palo kise 50l po m2.

Naša zemalja je jako specifična, dovoljno da dva tri dana duva vetrić pa da prosuši taj gornji sloj i da može da se uđe...

Nazad
Vrh