Prihranjivanje pšenice

Sad sam se vratio kuci u 6 sati sam poceo prihranu i do 8 sati islo je super prihranio sam 7 kj jos mi ostalo 1.5 kj za sutra.

Kod drugara malopre završili prihranu SAN-om.Išlo lepo čak što više i odlično.Jedino na njivi koja je u zavetrini i dolji je malo dublji trag ali i tu bez čupanja pšenice.

I ja nisam mogao da cekam sutra,pa sam otisao da probam,sto zbog masine,sto zbog prihrane.
Masina samo suska!
photo0308.jpg

I mi smo danas picili, ide odlično, pogotovo u ritu, ko da nije ni bilo snega, prasina. Isli smo sa 200 kg SAN-a po kj. Evo koja slika psenice:
2j1wvwh.jpg

Ova je u slatini:
s5d05s.jpg

33eoqip.jpg

Probaću prekosutra , i dalje neznam da neće propadati mjestimično. Sada sam vidio šta znači podrivanje . Sve sam radio samo tanjiranjem , ali manji dio nisam podrivao i tu je sad prašina , a tamo gdje je podrivano izgleda digla se vlaga , mjestimično propadne čizma do vrha , a podrivano je do 40-45cm. Tu je i pšenica naoko prilično u boljoj kondiciji.
Kad sam radio , komšije kažu trošiš gorivo , biće dobro ako bude mnogo padavina popiće vlagu , a ako bude suša presušiće , (ni ja nisam bio siguran ) kad ono kontra.
Definitivno podrivanje nemože odglumiti drenažu kako neki misle , ako je njiva ravna i niska , voda nema gdje da ode , ali za sušu je dobro.

SAN je jako hidroskopan i on reaguje i sa najmanje vlage koje ima u jutarnjim casovima, a i kisa je najavljena za petak tako da mu nista nece faliti.

Kum juce prihranio moju sa ureom, i kaze da bas nije sjajno izrasla. Seme je prva reprodukcija.

Danas isao da vidim onu parcelu sto sam ranije postavljao slike da nije nikla u decemru....pre snega je tek po koje seme niklo,a danas se vidi lepo na redove:osmeh:
Laknulo mi je...
Sada cu ici sa pojacanom prihranom azotom i valjanje i ima da bude dobro:osmeh:

Nazad
Vrh