sova
Član
Jel' imao neko iskustvo sa Turskim KAN-om, zanima me kakav je?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kod Golica je Ruski kan, malo je jevtiniji od ovog Turskog, za 2 marke po metru. E sad sta on direkto uvozi, tj od koga, Rusa, Turaka ili nekog treceg, djavo ce ga znati.Navodno kan što je Golić uvozio ima samo 20% N.
Konkurentna firma uzela uzorak za analizu, tako sam čuo.
Rastvor svakako odmah podigne temperaturu. Iako je urea baš hladna. Samo si ti to dosta udario. Ja sam uz prskanje od širokolisnih korova rastvorio 25 kg i polio 280 ari. Ranije treba da bi se ćubrivo lepo rastvorilo. Ja sam video da je bolje u vruću vodu. Ali čim se sipa urea odmah se ohladi na jako hladno.Evo za mene novo iskustvo a možda nekom i zatreba. Preključe sam rastopio 40 kg ureje u 200 l vode i tom koncetracijom poprskao 0.7 ha pšenice koja je u klasu. Ko hoće da prska ovom koncetracijom od 20% ima jedna napomena. Ureja se dobro rastopi u nekom sudu ili u prskalici prije podne a prska se posle podne pred sami mrak. Razlog ovakve pripreme je da se da dovoljno vremena rastvoru da podigne temperaturu, i prskanje predveče kad je sunce zašlo.