mixer87kac
Član
Jel zaoravate žetvene ostatke?Kod nas se pojavio manjak Kalijuma usled višegodišnjeg forsiranja MAP-a.
Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jel zaoravate žetvene ostatke?Kod nas se pojavio manjak Kalijuma usled višegodišnjeg forsiranja MAP-a.
Pretpostavljam da u prvoj prihrani ides AN-om a kasnije KAN-om ?Pa kod nas je PH od 5-7 to je jedan razlog.
Drugo,dosta sam se godina mrznuo i gubio zdravlje bacajuci ureu po debelim minusima.
Trece, ona je nezgodna,ako je ne potrefis veliki su gubitci,a kad je kupis gotovo je,moras i da je upotrebis. Jedne godine nije moglo do kraja marta da se udje u njive i imali smo kuci ureu,i onda smo bacili na psenicu,temp bile 20+ C i posle nikako kisa da padne,te godine smo bas najebali sa zitima.
Pred setveno za kukuruz,znaju da budu visoke temperature i odma mora da se zatrpava.
Uglavnom sa Kanom i An-om je mnogo jednostavnije,a prinos nista manji.
2×120kg po jutru@milovan vrsac koju kolicinu ana bacas na psenici ?
Da,ili tako ili 2× AnPretpostavljam da u prvoj prihrani ides AN-om a kasnije KAN-om ?
Upravo iz tog razloga, pored zaoravanja žeteonih ostataka, MAP svake druge-treće godine a mešano NPK između, da bi zemlja dobila i K.Kod nas se pojavio manjak Kalijuma usled višegodišnjeg forsiranja MAP-a.
Kod mene uglavnom mesano za psenicu pre 5 godina je djubreno map i ove inace nije lose NPK jer uglavnom se seje kukuruz na psenici a kukuruz je vise NK biljka ...Upravo iz tog razloga, pored zaoravanja žeteonih ostataka, MAP svake druge-treće godine a mešano NPK između, da bi zemlja dobila i K.
Mislim da smo svu pažnju posvetili N i P a ovaj treći makro elemenat malo potisnuli u ćošak. O sumporu da i ne govorim.
Po hektaru pretpostavljam, po jutru bi bilo mnogo?! Zasto u prvu prihranu ne ides Ureom ili An-om, mnogo kisela zemlja ?Ja necu Kan-om prihrsnjivati do pocetka marta, mozda je i to rano.
Planirao sam iz tri puta po 150kg Kan-a.
Hocu da probam da kroz ceo horizont zemljista imam ujednaceni kolicinu Azota. Pa tako ove godine experimentisemo.Dobro sto ima ciradu rasipac bez nje bi razbacivao zemlju,tako su dobro dizajnirali te blatobrane na zadnjim tockovima da su tu izgleda najvise zbog ukrasa ,tj da lepse izgleda.
Nego ako mogu pitati,zbog cega sad jedan deo ureje,a za par nedelja drugi deo ?.