majkan91
Član
I kod nas se bacalo.. Ujutru ce biti udarno ja bi rekao
Poslato sa EML-L29 pomoću Tapatoka
Poslato sa EML-L29 pomoću Tapatoka
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Lajkujem ako je dobro islo bacanje.Milovane sta znaci kad mi lajkujes post, a zatim ga ispod lose prokomentarises.
Ne radim u PSS, bavim se samo poljoprivredom. Ipak i pored svega mislim da je prehranjivanje 15 januara isuvise rano.Lajkujem ako je dobro islo bacanje.
A komentarisem strucnjake iz PSS,kod nas godinama u nazad toliko lupetaju u vezi te prihrane,da veze sa vezom nema. Ne mislim da su svi takvi,samo oni koje ja poznajem i one sto vidim na Tv-u, ako slucajno radis u PSS na tebe se nije odnosilo posto te ne poznajem.
Ureu sam bacao u januaru-februaru prethodnih 10 godina,i moje iskustvo govori da se urea baca kad su najmanji gubici,a to znaci po snegu ili pred kisu,a ne kad "Strucnjaci iz Fotelje"kazu. Trenutno psenici ne treba prihrana,ali urei inace treba puno vremena da se aktivira i bolje sad baciti kad su idealni uslovi. Posle moze da bude suvo i toplo i dzaba onda bacanje.
Inace ja od prosle godine ne koristim ureu uopste u ratarstvu.
Blago tebi kad imas nedostak karbonata, kod nas ga ima u suvisku na velikoj vecini povrsina.Ove godine verovatno bez Uree I Ana. Verovatno samo Kan. Analize su pokazale da zemljište polako klizi ka kiselom, a veći problem je nedostatak karbonata.
Pa kod nas je PH od 5-7 to je jedan razlog.I to sto kažu stručnjaci?
Milovane koji razlog što si izbacio ureu?
Uradi jos jednom analizu pa odnesi na 2 razlicita mesta u institut ako mozes i neku PSS, pa ces videti da li je bas tako!Ove godine verovatno bez Uree I Ana. Verovatno samo Kan. Analize su pokazale da zemljište polako klizi ka kiselom, a veći problem je nedostatak karbonata.