Prihranjivanje pšenice

Danas radio sa 200kg/ha SAN.Putevi katastrofa ,a i voda.Na 5 ha nisam mogao da bacam jer nemam gde da uđem u njivu.U jednom momentu voda mi ušla u prikolicu koliko su duboki vagaši. :nono: ::lose::

Kod mene nema potrebe za valjanjem jer mrazevi nisu nadigli zemlju i ostavili koren u vazdušnom džepu.

Kada je zadnji rok za bacanje SAN na zito?
Imam nekih 5kj,nemogu da dodjem do njive,a i ko zna kako je u njivi samoj.
A bacio sam 200kg/npk u jesen pod tanjiranje!

A što valjate pšenice ukoliko mraz nije nadigao zemlju i korenje ostalo u vazdušnim žepovima?

Pa šta treba da čekam deceniju da ti neko odgovori :haha:kako bih postavio pitanje :haha:
Po meni SAN možeš baciti dokle god ti nije žao gaženja pšenice.Pošto si išao sa osnovnim đubrenjem imaš manje razloga za sekiraciju od nekih koji to nisu odradili.Isti problem imam kao i ti.Nešto idem da bacam sutra ,a za one njive u totalnom haosu ću misliti iduće nedelje.Na 5ha mi leži voda na celokupnoj širini njiva.Ne mogu jednostavno da uđem u njivu ,a dalo bi se baciti dobra površina jer je posle breg.Probaću da idem popreko preko tuđih njiva ali zato moram čekati da dobro prosuši kako ljudima ne bi pravio štetu.

Nazad
Vrh