Prihranjivanje pšenice

Rade to i pojedinci koji imaju tov i kod mene. Nisam se raspitivao ima li ekonomski merljivog efekta. Jer, i to, ma koliko je jeftino, ipak kosta.

Psenica,na kojoj je bacena osoka je idealna,modro zelena,velik klas...da puno roda,pre dve god sam pratio tu parcelu komsija je vukao osoku i pre i posle setve i u prolece,samo napred sa tim,nema greske :D

Isao sam ja druze u skolu,ali skola je tuda pamet!Bez svoje nista, i one sa iskustvom,ja planiram sutra da je prihranim sa kan 27% taj samo kod nas ima poz.

mladen87 je napisao(la):
ivan610988 je napisao(la):
draganbilli je napisao(la):
U mom kraju sve vise bacaju ureu i kan zajedno za prihranu psenice!Neznam zbog cega mislite da je kasno za ureu.poz.

Zato sto dok urea pocne da se razlaze i dodje u stanje da biljka moze da je usvoji vec je kasno. :cao:
koliko dana treba da se ureja razlozi,da bude dostupna biljci?
Neko kaze i do mesec dana.
Ja bi sutra da prihranim psenicu sa SAN-om.U sredu valjda kisa.... :sta: :udri:

I ja sam danas bacio AN na poslednjih 7 kj.Ide odlično jedino gde je dolja malo tone ali nije ništa alarmantno.

eto sam i ja danas prihranio 20ak jutara sa 100 kg kana po kj negdije je otislo i mal vise 130 po kj ali sve u svemu sutra ako bog da biti ce gotovo u sridu javljaju kisu tak da ce to to biti ako bog da, sto se tice ureje nju cu dodati kad budem prsko od trava 4-5 kg po jutru i to je to, ili ureja ili kristalom ili profert mara nesto ce od toga dobiti folijarno na dva puta i to ce biti to sto se mene tice... i sve dalje je u bozjim rukama....

druga prihrana.
na jednoj odust'o.samo što se nisam zaglavio.
na drugoj sve ok.
a na trećoj ću popodne da vozim slalom.

Zavrsio prvu i poslednju prihranu...300 kg/ha AN-a. Uz 260 kg/ha NP (predusev suncokret), i NPK (predusev kukuruz), uneto ukupno 155 kg azota po ha (predusev suncokret), tj 142 kg po ha azota (predusev kukuruz). Hoce li biti dovoljno :sta:
Inace islo odlicno. U ataru Tomasevca vode nema, ponegde se crni zemlja gde je nize, ali i tu ide uz upadanje od 10-ak cm

Nazad
Vrh